Temel atma törenine İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Sağlık Müdürü ve Başkahekim  Vekili M.Akif Akyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve mahalle muhtarları, Yükseliş Camii yaptırma yaşatma dernek başkanı Harun Okumuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, vatandaşlar, İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Emin Sezgin, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Yükseliş Camii İmam Hatibi Abdulkadir Türkarslan sunuculuğunda başlayan programda Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammed Özoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın ardından dernek başkanı Harun Okumuş açılış konuşmasında Yükseliş Camii temel atma törenine hoşgeldiniz diyerek katılımcılara teşekkür etti.
İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk yaptığı konuşmasında “Yükseliş Camiisi’nin temel atma törenine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Karapınar’da okul, camii ve Kur’an Kurslarının tamamına yakın kısmının hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığını ve bu temelini atacağımız caminin de yine hayırsever vatandaşlarımızın maddi ve manevi destekleriyle tamamlanacağına inanıyorum. Bu mahallede eski Yükseliş Camiisi’nin yeterli olmadığı ve halkımıza cevap veremediğinden yıkılarak yeni ve modern kütüphanesiyle çok amaçlı toplantı salonu ile 4-6 yaşa hitap edecek kreş gibi bölümlerinin bulunduğu modern ve ihtiyaca cevap verebilecek camiiye kavuşacaktır. Buradan okul, camii ve Kur’an Kurslarının inşaatlarına desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya huzurunuzda ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Camii inşaatına yapılacak olan yardımların çok sevabının olduğunu hadislerle anlatarak sözlerine son verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Eski yıkılan Yükseliş Camii’nin çevresinde Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adliye Binası, Okulların mevcut olduğunu ve bu eski camiinin ihtiyaca cevap vermediği anlaşıldığından daha modern ve mahallenin ihtiyacını karşılayabilecek yeni bir camiinin yapılmasını başlatan Yükseliş Camii yaptırma yaşatma derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçe merkezimizde yapılan okul, camii ve Kur’an Kursu gibi binaların yapılmasında halkımız maddi ve manevi yardımlarını esirgememi ve bizlerde belediye olarak elimizden gelen yardımları yapmış bulunmaktayız. Bu temelini atacağımız camimize de gücümüz ölçüsünde bizlerde yardımcı olacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Kaymakam Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve diğer tüm katılımcılarla birlikte temel atma töreni İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’in yaptığı dua eşliğinde kurban kesilerek ilk harç atıldı.

NOT: Yükseliş Camii İnşaatına yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşların Ziraat Bankasındaki Iban No: TR 25001 0003 0987 9637 53 5001 nolu hesaba yardım yapabileceklerdir.