20-22 Nisan aralığında 6 oturum halinde icra edilen programın final programı 22 Nisan Çarşamba günü Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi sosyal faaliyet salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Kurum Müdürlerinden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aydınbelge, Md. Yrd. Ahmet İçalan, Ali Cesur, Celalettin Aktürk, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Özoğlu ve Fikret Dilek’in misafir olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Karapınar İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Hz. Muhammed’i doğru anlamak ve anmak ile ilgili çok güzel konuşma yaptı.  Peygamberimizi doğru anlamanın yolunun KUR’ANdan geçtiğini söyleyerek, O yürüyen bir kur’andı, peygamberimizi anlamak, tanımak ve onun sünnetini yani hayat tarzını hayatına geçirmek isteyenin yolu, KUR’ANDAN GEÇMELİDİR demek, daha doğru, daha mantıklı ve garanti bir yol değil midir.”dedi

Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Lütfi Çelebi, programa bu ismin verilmesinin sebebini anlatırken, kelimelerin büyüsünün olduğunu, bu nedenle sadece kutlu doğum dendiği zaman batı kökenli doğum günü partisinin zihinde canlandığını, sonuçta sadece peygamberin doğduğunu kutlamakla yetinilen bir yöne kanalize olduğunu söyleyerek Al-i İmran Suresi 31. Ayetten hareketle bu ismi verdiklerini söyledi. Bu anlamda Hz. Muhammed’e (sav) uyumun hayatımızın her yönüyle uygun adım şeklinde olması gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda İslamofobi ve Peygambere karikatürle hakaretlere karşı taşradan, kırsaldan bir mesaj olmak üzere düzenlenen çizgilerin dilinden Hz. Muhammed Karikatür yarışmasına eserleriyle katılan öğrencilerden Meltem Şekerci, Merve Özcan, Rümeysa Akdoğan ve diğer 5 öğrenci olmak üzere toplam 8 öğrenci altınla ödüllendirildi.