Karapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Aleyna Bozkurt, Gizem Nur Şencanlı sunuculuğunda başlayan Aşure etkinliği, Fatih Sultan Mehmet Camii ( TOKİ Camii) İmam-Hatibi Yavuz Koyuncu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Aşure günü ile ilgili günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi “ Muharrem ayının dostluk, kardeşlik duygularının pekiştiğini, dğıtılacak aşurenin kardeşliğe ve barışa hizmet etmesini diliyorum. Muharrem ayının dayanışma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde bulunan Sağdıç, Günümüzde Müslümanlar Muharrem Ayında en az on gıda maddesinden Aşure tatlısı pişirerek halka, misafirlere, komşulara, dostlara ikram ederler. Ayrıca fakir ve yoksullara dağıtırlar. Aşure Ayında, Yüce Allah’tan zorluklardan, sıkıntılardan kurtularak bolluğa, bereketli bir hayata kavuşturulması için niyazda bulunulur. Aşure tatlısı Anadolu’da oruçların kabulü, dostluğun, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin pekişmesi, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güçlenmesinin ve bereketin bir simgesi olmuştur.

Birlik ve beraberliğimizi daha da çok güçlendirecek ve öz değerlerimizi gelecek nesillere aktarma imkânı sağlayacak bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacaklarını söyleyen Müdür Sağdıç, hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir’ hadisinden yola çıkarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Günü etkinliği, Aşure dağıtımı ile kutlanmış olacaktır.. Güzel bir öz değerimizin bu şekilde yaygınlaşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Türk İslam Geleneğinde Aşure adlı konuşmayı Berat Büşra Başyiğit yaptı. Öğrenci Sevim Tartan ise Mescid-i Aksa’yla ilgili kendi yazdığı Kudüs isimli şiirini okudu.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ise Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı çok güzel konuşma ve duadan sonra, katılımcılara, okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, öğrenci velilerine aşure ikram edilerek program sona erdi.