Dernek Başkanı Bilal Gürbüz cami inşaatı konusunda şunları söyledi, “ İlçenin Reşadiye, Hacı İsa ve Fatih Mahallelerinin kesiştiği noktada camimiz inşaatı devam etmekte ve şu anda minaresi tamamlanan caminin 5 kubbesinin betonları atılmakta ve daha sonra da kurşunlarının döküleceği. Camideki ana kolonların betonlarının atıldığı, kemer betonlarının kısa süre içerisinde atılacağı, dış cephe yalıtımının ve şadırvanının yapılacağını, 460.- M2 lik alana oturan cami 3 katlı olup 1380.- M2 lik kapalı alana sahiptir. 2224.- M2 lik arsa üzerine inşaa edilen cami, kadınlar mahfeli, kuran kursu olmak üzere üç katlı ve 1066 kişinin bir anda namaz kılacağı şekilde projelendirildiğini ifade eden Dernek Başkanı Bilal Gürbüz, şimdiye kadar hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile camimiz inşaatına devam edilmekte, bundan sonra da hayırsever vatandaşlarımızın yapacakları yardımlar ile inşaatımızı yılbaşından önce bitirip, vatandaşlarımızın hizmetine vermeyi düşünüyoruz.

Reşadiye, Hacı İsa ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve üç mahalleye cevap verecek olan camimizin biran evvel bitirilmesi için Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hasan Özdil, Mehmet Aldanmaz, Kamil Baştürk, Lütfi Aldanmaz ile birlikte özverili bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir diyen Gürbüz, Cami inşaatımızın malzeme ve işçilik borçlarımız vardır. Şimdiye kadar yardım yapan hayırsever vatandaşlarımıza ve mahalle halkımıza teşekkür ediyor, bundan sonra da camii ve kuran kursu inşaatımızın biran önce tamamlanarak hizmete girebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Ayrıca cami ve kuran kursu inşaatımızın devamı esnasında inşaat ustası ve işçilerimize gönüllü yemek ikramında bulunan mahalle sakinlerimize yine camimiz kütüphanesine Kur’an-ı Kerim ve meali, Peygamber Efendimizin Hadisi Şerif Kitaplarını, cüzü ve 5 adet rahle hediye eden ve gönüllü işçilere ve ustalarımıza yemek ikramında bulunan ayakkabı boyacısı Hacı Sabri Akyıl’a teşekkür ediyorum.”dedi

Yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımızın iletişim kurabileceği telefonlar: 0542 290 19 02- 0535 920 31 78’dir. İmam Gazali Camii ve Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma Derneği Karapınar Ziraat Bankası Hesap No: 68793945-5001’dir.