İlçemizde bursluluk sınavları Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet, Toki Yavuz Selim, İmam Hatip, METEM okullarında Bursuluk sınav Komisyonunda görev alan Fazlı Cankaya, Hulusi Sonkaya, Fatih Keleş, Yaşar Kalkan gözetim ve denetiminde, bina sorumlusu olarak görevlendirilen Okul Müdürleri, Salon Başkanı ve gözetmen olarak görev yapan öğretmenler nezaretinde, Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurallara uygun hareket edilerek öğrenciler sınava alındı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince alınan tedbirler kapsamında öğrencilerin girmiş olduğu bursluluk sınavı başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlandığı görüldü.

Karapınar da İlköğretim ve Ortaöğretim bursluluk sınavı 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 10.00 da başlayıp saat 12.00 de tamamlanan ve 2 saatlik süre içerisinde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerinden 25 er soru olmak üzere 100 soru ile toplam 1542 öğrenci sınavda başarılı olmak için ter döktüler. Öğrencileri ile birlikte okullara gelen veliler de en az öğrencileri kadar heyecanlı oldukları görüldü.

Sınava giren öğrencilerden Ayten Köklüsoy, Kübra Tülin Yıldırım, Kiraz Akkaş ve diğer öğrenciler ile yaptığımız görüşmelerde, sınavlarda başarılı olmak için ter döktük, dersine iyi çalışanlar için sınav soruları pek zor değildi, sınavlarımız sakin ve sağlıklı bir ortamda yapıldı. Yetkililere teşekkür ediyoruz, inşallah iyi puanlar bekliyoruz.”dediler.

Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği tarihte açıklanıp, öğrencilere bildirileceği yetkililerce belirtildi.