Reşadiye mahallesi “Üç obruk” mevkisinde bir vatandaşa ait boş tarlada oluşan obruk 10 metre çapında ve 40 metre derinliğinde olduğu tahmin ediliyor. Obruk içerisinde su bulunuyor.

Tarlanın daha önce Mısır ekildiği ,Mısır hasadından sonra tarlanın birkaç gün önce traktör ile sürüldüğü ve ekime hazırlandığı kaydedildi.

Obruk’un işçilerin tarla sürdüğü sırada oluşmamamsı da büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Bölgede çiftçilik Yapan Hikmet Koçhan,”Obruğu tarım işçilerinin gördüğünü ve büyük bir gürültü çöktüğünü kaydetti.

İşçilerin obruk oluşumuna şahitlik ettiklerini belirten Koçhan,” İşçiler tarla içerisinde büyük bir toz bulutunun kalktığını söylediler.

Koçhan,”Kendileri fazla yaklaşamayıp bizlere haber etti. Bizlerde birkaç arkadaş gelip baktığımızda tarlanın çöktüğünü fark ettik.İşin doğrusu aşırı derece korktuk.Obruk içerisinde su var.Yaklaşık 40 metre derinliği olduğunu tahmin ediyorum.Zaten obruk sürekli çöküyor ve genişliyor.Bu obruk derilik bakımında diğerlerinden çok farklı..Çok korkutucu.İlk zaman biz yaklaşamadık” Dedi.

Bölgemizde çok sayıda obruk var diyen Koçhan,”Yapacak bir şeyimiz yok çalışmaya devam edeceğiz .Çiftçi ekimi ve üretimi yapmak zorunda. Şu ana kadar üzücü bir olayın olmamasına seviniyoruz. Hepsinin Allah’tan geldiğini biliyoruz.” Diye konuştu.

Obruk ilçeye 20 km uzaklıkta oluşt