Toplantı Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, ilçemizdeki müteahhitler, mühendisler, mimarlar, Belediye Daire Amirleri, teknik personel ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka “Bugün ki toplantımızın amacı kontrollü kentleşmeyi teşvik etmek, niteliksiz konut bölgelerini ıslah etmek, kentlerin, kentsel estetiği, mekânsal kaliteyi, kültürel değerleri ve çevresel duyarlılığı üst seviyeye çıkarmak için kentsel tasarım projelerini gerçekleştirmek ve kentsel sorunlarını çözmek amaçlanmaktadır.İlçemizdeki yapılaşmayı nasıl biraz daha artırabiliriz konusu üzerine ilçemizde faaliyet gösteren müteahhit, mühendis ve mimar arkadaşlarımızla istişare edip fikir almak istiyoruz. İlçemiz de bugün için kaliteli konut sayısında ciddi bir sıkıntı var.  Doğalgazın ilçemize gelmesi, Çetmi ve Pınarbaşı Mahallelerimizdeki Kentsel Dönüşümdeki 603 kaliteli konutun son aşamaya gelmesi ve hak sahiplerinin meskenlerinin belirlendiği ayrıca Toplu Konut İdaresince yapılan 317 kaliteli konutun %60 nın tamamlanmak üzere olduğunu buna rağmen kaliteli konut ihtiyacının ilçemizde ihtiyaç olması nedeniyle bu kaliteli konut sıkıntısının giderilmesi için birlikte çözüm üretmek istiyoruz. İmar çalışmasından tutun imar düzenlemesi için 25000 lik, 5000 lik, 1000 lik imar planlarının yapılarak yapılaşmaya geçilebilmesi için sizlere ne tür kolaylıklar sağlayabiliriz. Sorunlarınızı dinlemek istiyoruz. Kentsel Dönüşümü ada bazında veya parsel bazında yapabilir miyiz. Önerileriniz nelerdir. 10 konutu 20 konuta nasıl çıkartabiliriz, ilçemizdeki konut sayısını nasıl artırabiliriz ve bu işi ilçemizde faaliyet gösteren müteahhit ve mühendislerimizin yapmasını istiyoruz. İmar alanımız oldukça geniş olup, imar alanının dışına çıkmadan imar içerisinde nasıl çözüm üretebiliriz ve sizlere nasıl yardımcı olabiliriz diyen Başkan Yaka Çevre ve Şehircilik BakanlığıAlt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüklerine bu konularda herzaman ulaşma imkânımız vardır. Zaten ilçemize yardımcı olmaktadırlar. Kentsel Dönüşümü TOKİ’den ziyade sizlerle istişare etmeyi ve çözüm üretmeyi önemli buluyorum. Her zaman sizlere kapımız açıktır. Toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı ilçemizde faaliyet gösteren müteahhit, mühendis ve mimar gibi katılımcıların soruları Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve İmar ve Şehircilik Müdürü Necdet Okumuş ve teknik personellerince açıklama yapılarak cevaplandırıldı.

(M.CEYHAN)