AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan’ın öncülüğünde demokrasi konvoyu düzenlenmiş olup, İlçe Halkı saat 20.30’da Eski Sanayii girişinden başlamak üzere çok sayıda araçların konvoya katıldığı görüldü. Türk bayrakları ile Konya ve İnönü caddelerinde tur atan vatandaşlar daha sonra Cumhuriyet meydanında toplandılar.

24.Dönem AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu yaptığı konuşmada  15 Temmuz darbe girişimi hakkında şunları söyledi.

“Dinimizi manevi değerlerimizi, duygularımızı, ahlakımızı, beynimizi, ruhumuzu ve her şeyimizi yıllarca sömürdüler ve çaldılar.1970’li yılların başında bugünlerin hesabı yapılan maalesef bu çete ve çete başı olan fethullah ismine layık olmayan, aslında adüvvullah ismine layık olan birisidir. Bu insanların beyinlerini yıkadı. Binlerce insanımızın ve ülkemizin geleceğini çaldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza hırsız dediler. Asıl hırsızın kendileri olduğu söyledi. Milletin paralarını çaldılar. Milletimizin çocuklarının beyinlerini çaldılar. Milletin dinini, maneviyatını, geleceğini çaldılar. Bu ülkenin elli yılına ipotek koydular. Bu ülkenin başına bu örgütten, bu çeteden daha tehlikeli bir çete örgütü gelmemiştir.  Kuran-ı Kerim de “herkesin bir hesabı varsa, tuzağı varsa, Allahın’da tuzakları bozan bir kudreti vardır”. Ne kadar büyük olursa olsun Allah’ın takdirinde kaderinde, iradesinde bu millete, bu ümmete bu rezil darbeyi yaşatmak istemeyen Allah’ın iradesi devreye girdiği andan itibaren ne kadar büyük olursa olsun Allah’tan daha büyük bir güç olmadığı için başarıya ulaşamazlar. Hakkın yardımı ile halk darbe yaptı. Bu tarihe geçecek. Genci, yaşlısı, hanımı, erkeği, çocuğu ve torunu ile herkes meydanlara koştu. Yaşayacağımız en kötü gün böyle olsun bir daha böyle günler yaşatmasın. Cumhurbaşkanımız meydanlardan çekilebilirsiniz demeden meydanlardan çekilmeyelim. Bu Millet Demokrasiye ve devletine sahip çıktı”dedi.

Daha sonra İlçe müftülüğüne bağlı İmam ve müezzinlerimiz tarafından şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak, Ülkemizin birliği ve dirliği için dualar yapıldı.