İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tanışma toplantısında şunları söyledi " Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok şanslıyım. Birlikten dirlik doğar, sizler İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak halkımızın yanında Müftülüğün ve kendinizin saygınlığını artırmış durumdasınız. Bundan sonra da benimle birlikte aynı heves ve heyecanla çalışarak dini görevlerimizi yerine getirmek için çaba göstereceğimize inanıyorum. İslam  ümmeti olarak dönüm noktasındayız. Yıllarca süren çilelerden, yoksulluktan, cahillik ve hegemonyadan aldığımız dersler ve elde ettiğimiz tecrübeler bizleri yeni bir çağa götürmektedir. İslam dünyası genelinde hala problemler devam etmesine rağmen, bu çilelerin aynı şekilde tüm İslam dünyası genelinde paylaşılmasını ve tüm Müslümanların bu problemlere çözüm bulma sürecinde yer aldığını görmek bizleri sevindirmektedir. Müslüman dünyasının her bireyi, İslam dünyasının yoksulluk ve cahillik problemlerine çözüm bulmaya çalışmaktadır.
Ve herkes batı dünyasının popüler kültür araçları tarafından yayılan ahlaki yozlaşmadan usanmıştır ve herkes bu karmaşadan çıkmanın tek yolunun Kur'an ve Sünnet reçetesinde olduğunu bilmektedir. Bunların içinde en önemlisi herkesin; yasal, barışçıl araçlarla Kur'an ahlakı yaymak için harekete geçmeye ve mücadele etmeye hazır olmasıdır. Bu vesileyle bizlere de büyük görevler düşmektedir.
13-19 Ekim 2014 Cami ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında haftanın ana teması "Cami ve Gençliktir" Hafta boyunca yapılacak etkinliklerde ve Cuma günü bütün camilerimizde vaaz ve hutbelerde bu konu işlenecek.
Cami görevlilerimiz ve Kur'an Kursu Öğrencilerimizle toplantılar yapılıp, ziyaretler yapılacak.
Cami ve Kur'an kurslarımızın bakım ve onarımlarından boya, badana ve temizlikleri yapılıp gözden geçirilecek.
Okullarda gençler ziyaret edilecek, camilere ve Kur'an kurslarına davet edilecek.
Cuma günü merkez camilerimizde İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından namaz kıldırılıp, hutbe okunacak ve müezzinlik yaptırılacaktır.
Emekli din görevlilerimiz ziyaret edilecektir.
Perşembe günü ikindi namazı öncesi vefat etmiş din görevlileri ve hayırsever vatandaşlarımıza ithafen hatim ve mevlit programı gerçekleştirilecektir.
Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilecektir.
Karapınar'da hedeflenen hizmetler ve yapılacaklar;
Din görevlilerimizin bilgi, beceri ve mesleki kabiliyetlerini, motivasyonlarını geliştirecek eğitim, seminer ve sosyal aktiviteler yapmak,
Karapınar'da ki bütün camilerimizde gönüllülük esasına bağlı olarak 7'den 70'e bütün vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, tefsir, hadis ve adap dersleri ve sohbetleri yaparak vatandaşlarımızın dini, ahlaki konulardaki birikimlerini zenginleştirmeyi, Hayri çalışmalarını daha ileri götürmeyi hedeflemekteyiz.
Önceki dönemlerde başlatılan Cami ve Kuran Kursu inşaatlarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.
İlçemizde ihtiyaç duyulan yerlerde Kur'an Kursu, öğrenci yurdu ve cami inşaatlarına başlanacak.
Vatandaşlarımızın dini konulardaki soruları ve problemleri çözülmeye çalışılacak, sevinçli ve hüzünlü günlerinde onlarla beraber olmaya çalışacağız.
Müftülük ile kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle ortak projeler geliştirerek, programlar düzenlemek.
MEM ile ortak çalışmalar yaparak, gençlerimizi; kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak ve kurtarmak, gençlerimize milli ve manevi değerler kazandırmak, gençliğimizi geleceğe hazırlamak, Türkiye Diyanet Vakfı Karapınar Şubesini daha aktif hale getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır"dedi
İlçe Müftüsü Demirlenk, Kendisine ve camilerimizin din görevlilerine görevlerinde başarılar dileyiq, Camilerin İmam-Hatipleriyle tek tek tanışarak, toplantı yapıcı ve güzel dilek ve temennilerle sona erdi.