Programa; Kaymakam  Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İl Müftü Yrd.  Betül Şimşekli, S.Ü. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mithat Eser, İlçe Vaizi ve İlçe Müftü V. Adem Pekkendir, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri, Daire Amirleri, Ticaret Borsası Y.K.Üyesi Musa Diri, Din Görevlileri, Mahalle Muhtarları, Kuran Kursu Öğrencileri, öğretmenleri, Bay,bayan vatandaşlar, basın mensupları katıldı.
Hacı İsa Camii İmam-Hatibi Ali Osman Gürbüz sunuculuğunda Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetini M.K.Kuran Kursu Öğrencisi Ravza Koçaker okudu.
İlçe Müftü Vekili Adem Pekkendir açılış konuşmasında"  Engellerihep birlikte aşacağız programına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor,saygılarımı sunarım. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah tan niyaz ediyorum. İster engelli, ister sağlıklı olsun her insan Allah'ın yeryüzünde yarattığı en değerli varlıktır. Hz. Peygamberimiz bir sözünde şöyle buyuruyor; "Allah sizin suretlerinize ve servetlerinize bakmaz, fakat kalplerinize ve amellerinize bakar" Bu dini gerçekler, aynı zamanda engelli kardeşlerimize nasıl davranmamız, onlara nasıl yaklaşmamız gerektiğini de anlatıyor. Engelli kardeşlerimize ilgilenmeyi, onlara yardım etmeyi dini bir şiar ve bir insanlık görevi olarak kabul etmeliyiz. Onları bir yük ve külfet olarak değil, Allah'ın rızasına götürecek bir vesile olarak görmeliyiz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ise engelliliği bir noksanlık görmez. Gerçek engellilik, ilahi gerçekleri görememek ve anlayamamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi
İl Müftü Yard. Betül Şimşekli selamlama konuşması yaptı. Ardından sinevizyon gösterimi izlendi. Meydanlı Kız Kuran Kursu Öğrencisi Hafıza Kaya konuşmalarını yaptı. Meydanlı Kız Kuran Kursu işitme engelli öğrencilerden Hanife Oduncu ve Ayşe Deveci Bakara suresi 153- 157. ayetleri okudular. Ardından Öğrenciler ilahi sunumlarını yaptılar. S.Ü. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mithat Eser, Peygamber Efendimizin engellilere vermiş olduğu değer, Yapılması gerekenler, Kur'an-ı Kerim'in engellilere yardım edilmesi gibi bir çok konuda örnekler vermek suretiyle çok güzel bilgiler verdi.
Engellilere hediyeleri Kaymakam, İl Müftü Yrd., İlçe Milli Eğitim Md., Müftü vekili tarafından verilerek program sona erdi.