Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan kursa 120 kursiyer yatılı ve 40 kursiyerde gündüzlü olmak üzere toplam 160 kursiyere yaz tatilinde dini bilgiler verilmekte, din eğitimi son derece verimli bir şekilde devam etmekte olduğu görüldü.

Kursiyerler yatılı kaldıkları pansiyonda belletmenleri gözetiminde etüt saatlerini en güzel şekilde değerlendirmektedirler. Kursta çeşitli eğitici etkinlikler de yapılarak kursiyerler hem eğleniyorlar hem de dini bilgileri öğreniyorlar. Ayrıca dolu dolu geçen mübarek Ramazan ayında çeşitli iftar programlarına katılan kursiyerler bu durumdan gayet mutlu olduklarını belirttiler. Kursiyerlerin Camii ziyaretleri, iftar programları ve Kadir Gecesi yaptıkları etkinlikler ile kursiyerler için unutulmaz anılar arasında yer aldı.

Kurs öğreticilerinden Esma Uysal, Nermin Çeçeoğlu, Müesser Yıldırımel, Beyza Berber, Havva Demirlenk, Bengül Küpeli, Elif Kaygusuz, Nazmiye Şentürk’ün özverili bir şekilde çalıştıkları ve Sabah saat 9.00 da başlayıp 12.45’e kadar devam eden yaz kursunda yatılı ve gündüzlü öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersi başta olmak üzere, ibadet, siyer, ahlak ve itikaf dersleri verilerek, kursiyerlerin yaz tatil dönemlerini en verimli şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını belirttiler.

Kursiyerler gündüz kursta yaptıkları çeşitli etkinlikler de uygulamalar yaparak daha kalıcı bilgiler kazanmaları sağlanmaktadır.

Ayrıca kursiyerlerin hazırlamış olduğu evlat olarak Hz. Fatıma’nın evlatlığı örnek alınarak “Nasıl Bir Evlat Olmalıyız” temalı oyunu Kursiyerlerden Gülsüm Güzel, Ayşegül Canşimşir’in sunuculuğunda, kursiyerlerden Dürüye Gülbahar, Gizem Aydınlı, Gülsüm Güzel, Hayriye Koyuncu, Fatma Nur Aşkar, Ayşegül Canşimşir,Fatma Nur Aşkar, Emine Pomay, Gülsüm Boztaş, Gülsüm Sağdıç, Beyza Nur Sözen, Rahime Nur Türkmen, Rüveyda Horoz, Fikriye Ünal, Gülsüm Yapıcı, Fatma Nur Ekici, Sena Nur Ergüler, Cemile Sına Üre, Meryem Karakoca ve diğer kursiyerler birlikte piyes olarak diğer kursiyerlere sundular. Piyes izleyen diğer kursiyerler tarafından büyük bir beğeni kazandı.

Kursiyer Fatma Nur Aşkar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından kursiyerler şiirler, ilahiler, hadisler okudular, kursiyerler arasında ödüllü yarışmalar yapıldı.

Kurs Öğreticileri, Sandıklı Mahallesinde İnşaatı devam etmekte olan Merkez Kur’an Kursu’nun biran evvel tamamlanmasını ve bu güzel faaliyetlerini daha da geliştirerek burada gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini, Karapınar halkının Merkez Kur’an Kursu inşaatının tamamlanması için maddi destek vermelerini istiyoruz.”dediler