Konya İl Jandarma Komutanlığında görevli Üst Çavuş Bedriye Taylı sunuculuğunda yapılan konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İki oturumdan ibaret olan konferans’ta Birinci oturumda “Aile İçi İletişim ve Çatışma “konulu sunumu Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Danışmanı Polat Deveci. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi konulu sunumu yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Özlem Tekeli yaptı.

İkinci oturumda ise ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Çocukların Cinsel İstismarı Konulu sunumu Sosyal Hizmet Uzmanı Zülal Eroğlu yaptı.

Aile Eğitim Programı Formatörü Dr.Polat Deveci salonu dolduran izleyicilere “mutlu aile’yi“ anlattı.

Eşlerin birbirlerini sevmeleri gerektiğini söyleyen Polat Deveci, evlilik, romantizm ve bağlılık üzerine kurulmuştur. Eşler birbirlerine güzel sözler söylemeli. Bu evliği her zaman canlı tutar dedi.

Çiftler birbirlerine karşı daima düzenli,  tatlı dilli, güler yüzlü davranmalıdırlar diyen Polat,”  Ülkemizde, son yıllarda yuvalar hızla dağılmakta, eşler en basit sorunlar karşısında mahkemelere gitmektedir. Yuvaların dağılması, en çok geleceğimizin teminatı olan çocuklara zarar vermektedir. Onun içindir ki aileler sağlam temeller üzerinde olmalıdır”  diye konuştu.

Sevginin 5 dili olduğunu belirten Polat Deveci, kaliteli zaman, onaylayıcı sözler, hediye almak, hizmet eylemleri ile fiziksel temas çok önemlidir. Birlikte vakit geçirmek, gezmek eşlerin birbirine değer verdiğini gösterir ve evliliği güçlendirir. İletişim içerisinde olmak, eşlerin sürekli konuşarak sorunları çözmeleri de evlilikte önemlidir. Bunun yanında birbirlerine düşmanca davranmak, sürekli suçlayıcı ve eleştirici tavırla içerisinde olmak evliliği zedeler. Bu tür davranışlardan uzak durmalıdır” diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra ise Psikolog Özlem Tekeli, 6284 sayılı kanun hakkında açıklamalarda bulundu.

Psikolog Tekeli, Kadına şiddeti hazırlayan ve pekiştiren etkenler, şiddet türleri, Türkiye'de kadına yönelik aile içi şiddet araştırmaları konusunda bilgiler verdi.

Kimi insanın çok sıradan bir olay karşında kendisini kaybedebileceğini söyleyen Tekeli”, Eşe, çocuklara, anne-babaya, kardeşlere ya da yakın akrabalara uygulanan her türlü saldırgan davranış, aile içi şiddettir. Yalnızca kaba kuvvet içeren davranışlar değil, aşağılamak, sözle taciz etmek, tehdit etmek hatta zorla evlendirmek gibi pek çok davranış da aile içi şiddet kapsamına girer" dedi.

Çocukların cinsel istismarı konulu sunumda ise ilk ve ortaokulu öğrencilerine yönelik sunumu ise Zülal Eroğlu örnekler vererek slayt eşliğinde öğrencilere anlattı.

Program’a İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Atış Test ve Değerlendirme Gurubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar C.Savcısı Gökhan Özümazlum, Konya İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Ümit Fidan J.Asayiş Müdürü J.Yarbay Deniz Baytar, İl Jandarma Komutanlığı personelleri,  Kurum ve Kuruluş Başkanları, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, Banka Müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Başkan ve temsilcileri ile çok sayıda salonu dolduran bay ve bayan vatandaşlar, MYO öğrencileri ve diğer Mehmet Akif Ersoy, Ticaret Borsası ve Atatürk İlkokulu öğrencileri katıldı.

Konferans izleyiciler tarafından tam not aldı. Sunuculara plaket takdimi ile program sona erdi.