İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan bu konuda şunları söyledi “ 2013–2014 eğitim öğretim döneminin sağlıklı bur şekilde devam etmesi için ilk; orta, lise ve Meslek Yüksek Okullar, yurtlar olmak üzere öğrencilerimizin güvenli eğitim ve dinlenme ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirleri alarak, çevresiyle birlikte okulları ve diğer yerleri güvenli kumlaya yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Okullardaki ve yurtlardaki güvenlik algısının öğrenciler için en az eğitim kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Emniyet Müdürü İzzet Meydan, Araştırmalara göre, eğitim kurumlarında verilen eğitimin başarılı olmasındaki en temel etkenlerden birisi de okulların ve çevresinin güvenli ve emin ortamlar olmasıdır. Okul ve okul çevresi güvenliği ile eğitim-öğretim başarısını karşılaştıran çalışmalar ile okul güvenliği ve eğitim başarısı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki ortaya koymaktadır.

Karapınar çok sakin bir ilçe, Karapınar toplumu amir ve memurlarına karşı oldukça saygılılar, çok şükür insanlarımızı rahatsız edici olay yaşanmamaktadır. Bundan dolayı üzücü olaylar olmadan ve asayişin sağlanması ve önleyici tedbirlerin alınması bakımından

Okul idaresi, öğrenci velileri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlarımız bizlere her zaman yardımcı olmalarını ve daha güvenli bir Karapınar’ için el ele vermeyi arzu ediyoruz.”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ve Müdürlüğe bağlı birimlerin çalışmalarını takdir ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyoruz.