Bazı farklı firmaların promosyon amaçlı kampanyaları kapsamında ödül kazanıldığı şeklinde yapılan aramaların da yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğunun vurgulandığı açıklamada, bu kişilerin vatandaşlarımızdan kontör ya da para talebinde bulunulduğu kaydedildi.
Telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi.
"Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan, hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var gibi sözlere itibar edilmemelidir. Hiç kimseye kimlik bilgileri, hesap numaraları ve banka kartı şifreleri verilmemelidir.
Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine Polis, Asker, Hâkim veya Savcı süsü vererek yapılan aramalarda telsiz sesi duysalar dahi itibar etmemelidirler.  Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak zaman zaman hazırlanan yayın ve broşürlerle gönderilen cep telefonu mesajlarıyla vatandaşlarımızı bu suç türlerine karşı uyararak, vatandaşlarımızın farkındalığını artırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu tarz da bir yaklaşım içinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 ve 156'yı arayarak bilgi vermelidirler. Denmektedir.