Kaymakam, basın mensuplarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle devam etti:
“İlçemizde basın etik değerlerine son derece riayet eden, ahlaklı, milli duyguları ve milli hassasiyetleri olan duyarlı, herkesi kapsayıcı, ilkeli yayın yapan iki değerli arkadaşımızı ve kardeşimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bildiğiniz üzere ülkemiz covid 19 hastalığı ile çok başarılı bir mücadele yürütüyor. Devletimizin almış olduğu tüm tedbirler diğer il ve ilçelerde olduğu gibi ilçemizde de en üst düzeyde dikkat, denge ve vatandaşlarımız ile üst düzey diyalog içinde yürütülüyor.

 Haziran ayı ile birlikte girdiğimiz yeni normalleşme sürecinde vatandaşlarımızın bu yeni duruma adaptasyonun en üst düzeyde olduğunu görüyoruz.

Haziran ayı başından itibaren tüm denetim ekiplerimiz 24 saat esasına göre ilçemizin her yerinde kesintisiz bilgilendirme, rehberlik ve denetim faaliyetlerine devam ediyor.

 Denetimler esnasında kamu personelimizin, esnafımızın, çiftçimizin ve vatandaşlarımızın diyaloğunun en üst düzeyde olduğu, olumsuz durumların olmadığı ve karşılıklı anlayışla sürecin devam ettiğini görüyoruz.

Kurallara uyma noktasında Karapınarlı kardeşlerimizin göstermiş olduğu dikkat ve hassasiyet sebebiyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.
İçine girdiğimiz bu yeni dönemde özellikle maske takma, fiziki mesafe ve hijyen konularında vatandaşımıza çok büyük görevler düşüyor.

Ayrıca tüm ekonomik sektörlerde faaliyet gösteren vatandaşlarımızdan Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde hazırlanan rehberler, Bakanlık genelgeleri, İl ve İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu Kararları ile İl Pandemi Kurulu kararlarında belirtilen kuralları kesin riayet etmelerini bekliyoruz. Gerçekten de kurallara riayette göstereceğimiz en ufak bir ihmal insan sağlığı açısından büyük tehlikeler oluşturabilir.

Kul hakkı bilinciyle hareket etmemiz bu noktada çok önem arz ediyor.
Tarım ve Hayvancılık ilçesi olan ilçemizde çok şükür tarım ve hayvancılık faaliyetleri maksimum düzeyde devam etti ve hiçbir aksama olmadı.

Bundan sonra da olmaması için çalışacağız. Çiftçimize, tüccarımıza, işçimize, esnafımıza tüm vatandaşlarımıza bol kazanç diliyor, hepsinin refah içinde olmasını diliyoruz.
Covid-19 ile mücadelemizde birkaç art niyetli kişi haricinde kamu kurumlarımız, Belediyemiz vatandaşlarımız, muhtarlarımız, tüm siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının üst düzeyde birlik ve beraberlik göstermekte olduğunu görüyoruz.

Özellikle vatandaşlarımızın bu dönemde göstermiş olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma Konya ve tüm Türkiye’ye örnek olacak düzeyde devam ediyor.

Muhtarlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza üstün gayretleri ve yardımları sebebiyle özel teşekkür ediyoruz.
Dünyanın yeniden biçimlendiği bu yüzyıl Rabbimizin izniyle bizim yüzyılımız olacak ve bu çağa ve bundan sonraki çağlara Türk Milleti olarak damgamızı vuracağız.

 İçinde bulunduğumuz bu günleri sabır, dayanışma, birlik ve beraberliğimiz ile aşacak selamete ereceğiz. Asil bir millet olarak dini, ahlaki, manevi değerlerimiz ile yükseleceğiz.
Bu mücadele döneminde başta sağlık personelimiz olmak üzere, Belediyemize ve diğer tüm kurumlarımıza ve personelimize teşekkürlerimizi sunuyor aynı titizlik ve hassasiyetle tedbirleri uygulamaya devam diyoruz.

Çok kıymetli Karapınarlı kardeşlerimizden bir isteğimiz de bir kısım art niyetli kişiler ile onları yönlendirmesi ihtimal dahilinde olabilecek kişilere itibar etmemeleridir.

Devletimiz ve milletimizin elbirliği ile bu süreci başarıyla atlatacağız. Son olarak, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de maske takmama, sosyal mesafeye uymama ve hijyen kurallarına uymama eylemlerine en az 900 TL ceza uygulamaktayız. Bu hususu da sizler aracılığıyla değerli kardeşlerimize sunuyorum sizlere bu nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyor tüm Karapınarlı kardeşlerime saygı ve muhabbetlerimi sizler aracığıyla sunuyorum.”dedi
Bizde Basın mensupları olarak  Kaymakam Onur Kökçü başta olmak üzere sağlık personelimize, Belediyemize ve tüm diğer kurumlarımıza kolaylıklar diliyor, Kaymakamımızın da söylediği gibi kurallara harfiyyen uyarak ve birbirimizi azami dikkatle koruyarak bu süreci atlatacağımızı düşünüyoruz.