Kanunun Büyekşehir Belediyelerinin kurulması ve sınırlarının belirlenmesi başlıklı birinci maddesinin ikinci fıkrası ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun Büyükşehir Belediyelerinin sınırları İl Mülki sınırları haline gelmiştir. Yasa ile oluşan yeni durum (Belediye mücavir sınırının İl İdare sınırlarına büyümesi, belde belediyelerinin kaldırılması, köylerin mahalle olması Vb.) İl İdari sınırları bütününde Çevre Düzeni Planının bizzat Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alınarak yeniden hazırlanmasını gerektirmekte olduğundan;

5393 Sayılı Belediye Meclisinin görev ve yetkilerini düzenleyen 18. maddesinin c bendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kuruluşuna ilişkin 644 sayılı kararname yetkisi çerçevesinde İl İdare Sınırlarının tamamında 1’ 100.000 ölçekte “ İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI” ve bu çalışma kapsamında oluşturulacak alt bölgelerde 1’ 25.000 ölçekte Çevre Düzeni Planı çalışmasına başlanmış olduğundan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 02.07.2013 tarihinde ihale edilerek İhaleyi “ Ege Plan ve Modül Planlama Ortak Girişimi” kazanmıştır.

Bundan dolayı söz konusu 1’ 100 000 ölçekte İl İdare Sınırlarının tamamında yapılacak olan İl Çevre Düzeni Planı’na yön verecek olan bölgenin sorunlarını, potansiyellerini, tespit etmek ve bölgedeki ilgili kurumların planlama sürecine katılımı sağlamak ve bilgi alış verişi yapmak üzere Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya;

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Emirgazi Kaymakamı Hamit Bağlama, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Y.Şehir Bplancısı Serdal Baran, Şehir Plancısı Ali Uçar, Egeplan ve Modül Planlama Ortak Girişimi Temsilcisi Ahmet Kaya, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı,  Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Sözen, TMO Karapınar Ajans Müdürü Sami Çınar, Konya B.Şehir Bel. Şehir Plancıları Mürsel Kartal, Ünzile Göktepe, Emirgazi Belediyesinden Hrt.Müh. Selami Kocabaş, Emirgazi İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden Davut Kocabaş, Karapınar ÇMKBaşkanı Mehmet Uğur, Hotamış Belediyesinden Yüksel Gümüşsoy, Kayalı Belediyesinden Musa Yaşa, İslik Belediyesinden İsmail Kılıçoğlu, Emirgazi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kocatürk, Karapınar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Ticaret Borsası Başkanlığı Temsilcileri Veysel Barutçu ve Halil Tüysüz, Karapınar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Y.Ali Selçik, Hrt. Tekniker İrfan Ceyhan, basın mensupları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı’nın Başkanlık ettiği toplantıda Karapınar, Emirgazi, Hotamış ve çevresinin sorunları, potansiyelleri konularında toplantıya katılımcılar söz alarak fikirlerini beyan ettiler. Etraflıca bölge tüm yönleriyle ele alınmak suretiyle, tarım, hayvancılık, sulama, alt yapı, turizm, sosyal ve ekonomik kalkınma gibi bölgenin bütün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Verimli geçen toplantıdan sonra Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı tarafından misafirlere yemek ikramında bulunuldu.