Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Merkez Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi AK Parti Konya Milletvekili Sayın İlhan YERLİKAYA, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Toprak Su Kaynakları Çevre Araştırmaları Daire Başkanı Sayın Dr. Bülent SÖNMEZ, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yönetici ve teknik personelleri, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Karapınar CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Sivil Toplum Kuruluşları ve tarım alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları katıldılar. Katılımcılara Ziraat Mühendisleri Platformu Derneği tarafından iftar yemeği ikram edildi. Karapınar İlçesinde yaşanan Erozyon mücadelesi ve Araştırma Medeniyetinin sunulduğu fotoğraf sergisi misafirler tarafından büyük ilgi gördü.

            İftardan sonra Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü D. Ali ÇARKACI yaptığı konuşmada 1949’dan buyana bir araştırma medeniyeti oluşturduklarını Karapınar rüzgâr erozyonu ve mücadelesi, koruma alanını, tarihini ve yapmakta oldukları projelerini anlattılar. Dernek Başkanı Ender KAYA Ziraat Mühendisleri Platformu olarak böyle bir konu ile bir arada olmanın önemini anlatarak günümüzde gıdanın stratejik bir öneme sahip olmaya başladığını dile getirdi. Bahri Dağdaş Uluslar arası Araştırma Enstitüsü Müdürü Yüksel KAYA ise Tarımsal üretimin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Kaya, "Ülkemiz tarımsal üretimde kendi kendine yeten sayılı ülkeler arasında yer almaktadır. Bu üretimin içinde yer alan ziraat mühendisleri de önemli bir görevi yapmaktadır" diye konuştu. Konya Milletvekili Sayın İlhan YERLİKAYA yaptıkları konuşmada iklim değişikliği ve Çölleşmenin ülke tarımı ve ülke ekonomisi için böyle araştırma merkezlerinin önemli olduğunu etkinlik konusunun büyük önem arz ettiğini belirten YERLİKAYA bunun için burada olduğunu böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, tarım alanlarımızın genişlemediğini ancak üretimimizin arttığını bununda bilinçli tarımla olduğunu bildirerek teşekkürlerini ifade ettiler.

            Konya Toprak Su Kaynakları ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü D. Ali ÇARKACI tarafından AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya’ya ve Doç. Dr. Çetin Palta’ya Karapınar’ın panoramik resmi hediye edildi.