18 Mayıs Cuma günü iftar yemeğinde bir araya gelen ve on bir ayın Sultanı Ramazan Ayı ile ilgili aynı duyguları paylaşan çeşitli meslek dallarından öğretmen, amir, memur, sağlık görevlisi, öğrenci, vatandaş aralarında oluşan kardeşlik, dostluk, şefkat ve merhametle filizlenen güzellikler içerisinde açık bir havada Kardo Dondurma işyerince hazırlanan aynı sofrada aileleri ve çocukları ile birlikte ekmek ve yemeklerini paylaşmak üzere iftar yemeğinde bir araya geldiler.

İftar Yemeğinde duygularını dile getiren Öğretmenlerden Fadime Dikmen, Fatih Akyar, Figen Altıntop, Memiş Deniz, Ahmet Kahriman, Sağlık Memuru Recep Güneş şunları söylediler,” İftar yemeğinin hayata geçirilmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve Kardo Dondurma İşletmecisi Ahmet, Döndü Çoban ailesine teşekkür ediyoruz. Yunus’un, Hacı Bektaşı Veli’nin aşkı ile Mevlana’nın hoşgörüsü ile yoğrulmuş bu toprakların insanlarıyız. Bu topraklarda hep beraber yaşıyoruz. Onların bizlere öğütlediği birlikte olmanın, yaşamanın ve geleceği birlikte bakmanın hazzını bu iftar sofrasında da yaşamaktayız. Bu iftar sofrası asırlardan beri süregelen dostluğun, kardeşliğin, barışın, hoşgörünün bir ifadesidir. Biz Türk milletinin insanı değerlere sahip çıkma, yaşama ve farkında olma hassasiyetinin öğütlendiği bir geçmişimiz var. İşte bu gelenekten gelen sofralardan yüzyıllara dayanan dostluklar, şefkat ve merhamette filizlenen güzellikler vardır. Semavi dinlerde tüm öğretilerin bireye yönelik olduğunu, merkezin insan olduğunu, insanın ise toplumun bir parçası olduğu gibi, toplumu inşa eden bir unsur olduğunu belirttiler ve bu iftar sofrasında birlikte sohbetler ederek, fikir alışverişlerinde bulunduklarını ve birbirlerini daha çok tanıma fırsatının olduğunu ve bu iftar sofralarının tadının bir başka olduğunu ve bu birliktelikten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, iftar sofrasına emeği geçen vesile olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.”dediler

Yemek duasının ardından iftar sofrasına gelen çorba, bamya, istim kebabı, pilav, sarma, su böreği, ezme salata, revani, cacık, hoşaf, limonata, çay ikramları ve sohbetler ile iftar sofrasında ayrı bir bereket ve güzellik sergilendi.