Kuran Kursu açılışı, İstanbul Süleymaniye emekli İmam hatibi Mehmet Sevinç'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, bu Kuran Kursunun 1960 yılından 1999 yılına kadar hizmet verdiğini ve birçok hafızın burada yetiştiğini kaydetti. Bu binanın 1960'lı yıllarda bu binanın yapılmasında emeği geçen rahmetli Muzaffer Dilek'e, İlçe Müftüsü İbrahim Üzümcü'ye, Rahmetli vaiz Abdullah Sıvacı'ya, Ahmet Hafızoğlu'na, Süleyman Uzunlu'ya, Adem Dilek'e, din görevlilerimize, ismini sayamadığım hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, bu kuran kursunu önemli kılan sebepler olduğunu kaydeden Demirlenk"İbrahim Şinasi Arı Kur'an Kursu binasını sil baştan restore ederek bu binanın fiziki yönden daha kullanılır hale getirilmesine katkı sağlayan Arı ailesinden Üzeyir Arı'ya, Celalettin Arı'ya teşekkür ediyor. Allah hayırlarını kabul eylesin diyen Demirlenk, 1960 yılında yapılan ve 1999 yılına kadar hizmet veren, 1999 yılından bu yana eğitime ara verilen ve atıl durumda ve yıpranmış olan binanın restorasyonu Arı ailesi tarafından çatısından temeline kadar, iç dizaynı ve malzemesi, bilgisayarı dâhil tamir edilip malzemeler konularak, kullanılır hale getirilip hizmete sunulmuştur. Binlerce kişi bu kurstan dini eğitim aldığı gibi milli manevi değerlerimizin öğretildiği bir vakıf eseridir. Kursu hem aktif hale getirmek hem de gençlerimizin yararlanacağı gençlik merkezi haline getirerek içerisinde hadis, tefsir, fıkıh, ahlak, adap, milli ve manevi değerlerimizin öğretildiği ve sohbetlerin yapılacağı bir merkez haline getirilmek üzere restore edilmiştir. Modern bir görünüme giren Diyanet İşleri Başkanlığı, Karapınar İlçe Müftülüğü İbrahim Şinasi Arı Kur'an kurs binasında kütüphane, bilgisayar odası, derslik ve sohbet odası, bilgisayarlar ile donatılmıştır.
Kuran kursunun restore edilerek toplum yararına sunan Üzeyir ve Celalettin Arı'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum diyen Demirlenk, Ayrıca TOKİ bölgesinde inşaatı devam eden 250 öğrenci kapasiteli içerisinde kreş, öğrenci yurdu, hafızlık eğitimi, konferans salonu, idari ve diğer bölümler olan Kız Kur'an Kursuna da vatandaşlarımızın bu açılışını yaptığımız binada olduğu gibi yardımlarını bekliyoruz. İbrahim Şinası Arı Merkez Kur'an Kursu binamızın tekrar hizmete açılış programına katılımlarınızdan dolayı teşetkkür ediyorum."dedi
Daha sonra hayırsever vatandaşlarımızdan Üzeyir Arı, Celalettin Arı, Musa Diri'ye çeşitli hediyeler Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından verilip tebrik edildikten sonra İbrahim Şinasi Arı Kur'an Kursu binasının açılışı gerçekleştirildi. 
Açılışa İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Müftüsü Kadir Demirlenk, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu,Hadim Müftüsü Ahmet Demirel,Halkapınar Müftüsü Murat Kaya,Emirgazi Müftüsü Yaşar Doğan,Sivil Toplum kuruluş başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, İstanbul Süleymaniye Camii Emekli İmam Hatibi Mehmet Sevinç, din görevlileri, çok sayıda vatandaş ve Arı  ailesi katıldı.