Türkmenlerin başkenti olarak dile getirilen Hotamış Beldesinde verilen Şükür Yemeğinde bulunan menülerden Yayla Çorbası, Bamya, Etli Pilav, Zerde, İrmik Helvası, meyve suyu yaklaşık olarak 10.000 kişiye nasip olduğu belirtildi.

Türkmenlerin asırlardır devam ettirmekte oldukları misafirperverliklerinin bir örneğini de 09.06.2013 Pazar günü gerçekleştirdikleri yemekte gösterdiler. Verilen yemekte birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma, sevgi, saygı örneği sergilendi. Ayrıca verilen yemeğin amacında Cenab-ı Allah’ın verdiği nimetlere ve yağmurlara, berekete şükredilerek dualar edildiği görüldü.

Verilen şükür yemeğine gelen misafirler Hotamış Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Horoz, Hotamış’ın Mahalle Muhtarları Vahit Akhan, Mehmet Karakoca, Akçayazı Köyü Muhtarı Metin Türkoğlu, Sazlıpınar Köyü Muhtarı Cemalettin Koçaker ve Hotamış halkı tarafından hoş geldiniz denilerek güler yüzle karşılandılar.

Şükür Yemeğine, Karapınar’dan Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Bel.Başk. Yard. Duran Karagöz, Karapınar Belediyesi Meclis Üyeleri, Garnizon ve MSB Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, İl Genel Meclis Üyeleri, İsik Belediye Başkanı Necati Karakara, Çevreden gelen Belde Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Amirleri, Kurum ve kuruluş Başkanları, Banka Müdürleri ve elamanları, Hotamış ve çevresindeki köylerden, yaylalardan, Hotamış’tan gidip Konya, Karaman, Karapınar, Ereğli ve Çumra gibi yerlere yerleşen Türkmenler ve diğer davetliler katıldı.

İmece, Anadolu’da yardımlaşmanın bir başka çeşidi olup, sosyal bir müessesedir. Hotamış ve çevresindeki Türkmenlerin asırlardır devam ettirmekte oldukları yardımlaşmanın bir adı da imece usulü ile bir işe hep birlikte sahip çıkmaktır. Bunun örneği de Pazar günü verilen Şükür yemeğinde bir daha görüldü. Son yıllarda ulaşım imkânlarının çoğaldığı, ancak günümüzde hala Köy odaları, köye gelen misafirlerin (Allah Rızası için) konaklandığı, yatıp kalktığı, yiyip içtiği, gereğinde hayvanlarının da ihtiyaçlarının karşılanıp barındırıldığı, bütün hizmetlerinin karşılıksız yapıldığı yerlerdir. Misafirlerin burada en iyi şekilde ağırlanması ve gönül hoşluğu içerisinde misafirin uğurlanmasıdır. Köy odaları, Müslüman Türk’ün misafirperverliğinin en güzel örneğidir.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Şükür Yemeği veren Hotamış Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru’ya, Akçayazı Köyü Muhtarı Metin Türkoğlu’na, Sazlıpınar Köyü Muhtarı Cemalettin Koçaker’e, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Horoz’a, Hotamış Mahallesi Muhtarları Vahit Akhan ve Mehmet Karakoca’ya birlik beraberlik içerisinde yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.