Konferansa SÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Alper Gedik, MHP 24. Dönem Milllevekili  Adayı Ecz. Faruk Sonkaya, MHP Karapınar İlçe Başkanı Erhan Zengin, MHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Halil Aker, Karapınar Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yüzbaşıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cennet Mekân Başbuğ Alparslan Türkeş ve Şehitlerimizin aziz ruhları için Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

Karapınar Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yüzbaşıoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi “ Değerli misafirler ve katılımcılar, Konya Ülkü Ocaklarımızın destekleriyle, Karapınar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfımızın düzenlemiş olduğu “ HOCALI KATLİAMI” ile ilgili konferansımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

İlim ve irfan yuvası olan son kale olarak Cennet Vatan Turan Topraklarında tüten Ülkü Ocaklarımızın böylesi güzel ve anlamlı sosyal faaliyetlerimizi gücümüzün yettiği ölçüde sık sık tekrarlamayı düşünmekteyiz diyen Ali Yüzbaşıoğlu,

Bu programa bizleri kurmayarak Karapınar’a gelerek “HOCALI KATLİAMI” ile ilgili konferansa konuşmacı olarak teşrif eden çok kıymetli Öğretim Üyesi Doç.Dr. Caner Arabacı’ya sizlerin huzurunda sonsuz şükranlarımı iletmeyi bir borç bilirim. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür eder, hepinize en derin saygılarımı sunuyor Allah’a Emanet Olun”dedi

Sebahattin Mavi “ BAYRAK” şiirini okudu.

“HOCALI KATLİAMI” ile ilgili konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Caner ARABACI konuşmasında şunları söyledi “

Konuşmada Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı da bütün Dünya nın görmezden geldiği katliam ile ilgili konuşan Doç. Dr. Caner ARABACI, 1992 yılında 25 Şubat’ ı  26 Şubat a bağlayan gece kana susamış, insanlıktan çıkmış Ermeniler uzun zamanlar zarfında içlerinde biriktirdikleri hasedin, kinin ve intikam duygularının açığa vurulduğu daha önce Kars, Ağrı, Van ve Erzurum da atalarının gerçekleştirmiş oldukları katliamlarda kalleşçe uyguladıkları işkence tekniklerini tekerrür ettirerek, Rus ordusunun destek ve himayesinde Hocalı da bir katliama giriştiklerini belirten konuşmacı Doç.Dr. Arabacı, Uluslararası hukukta ismine "soykırım" denilen bu katliamda 83 ü çocuk, 106 sı kadın, 70 i yaşlı olmak üzere toplam 613 kişinin hunharca katledildiğini dile getirdiler.

 

Günümüzde savaşların bir yerlerden yönetildiğine değinen Arabacı, 2 nedenli savaş yapılmakta birinci neden iç, ikincisinin ise dış nedenleridir. Halkın içinde farklı ideoloji ye uyan nedenler var. Şu an Türkiye’de de böyledir. Türkiye de yaşayan Ermenilerden bazıları da Hocalı katliamına katılmışlardır diyen Arabacı, Karabağ da savaşmış ellerini Türk kanına bulamış insanlar  şu an bunlar Türkiye de içimizde ekmeklerini kazanıyorlar, masum halkı Anadolu’ da  doğu Anadolu da katlettiler. Azerbaycan’a gidip orada katliamlar yaptılar. Bunların destekçilerinin Ruslar olduğunu, Ermenileri koruduklarını belirten Arabacı,

Ermeniler doğan çocuklarının kulaklarına Türkler sizin düşmanınız diye fısıldıyarak büyüttüler. Laçın, Kerbeçer ve Kubatlı topraklarına yerleşen Ermeniler burada bulunan Türklere işkence ederek katliam yaparak birçok Türk nüfusunu yok ettiklerini vurgulayarak, Ruslar, Ermenileri biz Türklere karşı kullanmışlardır diyen Doç.Dr. Caner Arabacı Hocalı Katliamını çok geniş ve anlaşılır bir dille katılımcılara anlatarak, Türklerin çok çalışmasını, çok üretmesini, çok kitap okumasını, kendini en iyi şekilde yetiştirmesini, güçlü Türkiye olarak çıtanın yükseltilmesini ve Güçlü Türkiye karşısında hiç kimsenin duramayacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Katılımcılar Doç.Dr. Caner Arabacı’yı konuşmalarından dolayı tebrik ederek, konferans sona erdi.