Hâkim Hasan Alıcı, Hâkimlerden Ebru Öner Tosun, Ali Ekmekçioğlu, Cumhuriyet Savcıları Yahya Tosun, Gökhan Özümazlum, Ali Osman Tosun, Adliye Yazı İşleri Müdüresi Esin Çağırıcı, Savcılık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bozaklı, İlçe Seçim Müdürü Mehmet Emir, Karapınar İcra Müdürü Gıyasettin Laloğlu, Karapınar İcra Müdür Yardımcıları Hali Dok, Sinan Doğuş ve diğer Adliye Personellerini tek tek ziyaret ederek vedalaştı.

Hakim Ali Ekmekçioğlu, Aydın Nazilliye tayini çıkan Hakim Hasan Alıcı ile ilgili şunları söyledi “Çok değerli Hakim Hasan Alıcı bey ile 3 yıla yakın bir süre birlikte çalışma fırsatımız oldu. Bütün personellerimiz dâhil birlikte hak ve adaleti tesis yolunda huzur içerisinde çok başarılı görev yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada bütün personel arkadaşlarımız ile birlikte de Hâkim Hasan Bey ile vedalaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrılık çok zor ama aramızdan ve Karapınar’dan ayrılacak olan Hasan Bey ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar dilerken, yeni görevinde de üstün başarılar diliyorum”dedi

Hâkim Hasan Alıcı ise yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi “ 15 Temmuz 2011 tarihinde Karapınar Adliyesine atanarak bugüne kadar hak ve adaleti tesis etmek için siz çok kıymetli Hâkimlerimiz, savcılarımız ve personellerimizle birlikte hak ve adaletin tecellisi yolunda başarılı çalışmalara imza attık. Karapınar adliyesinde sizlerin sayesinde huzurlu bir şekilde görev yaptım. Bazı zamanlar zorlukları birlikte aştık. Sizlerden ayrılmak benim için çok zor. Yolunuz Aydın Nazilliye düştüğü takdirde hepinize kapımız açıktır. Sizleri unutmayacağım. Karapınar’ı unutmayacağım. Karapınarlı vatandaşlardan her zaman saygı gördüm. Dönüp arkama baktığımda yıllar su gibi akıp gidiyor. Görevimiz icabı hak ve adaleti tesis etmek ve halkımızın huzurlu bir ortamda hayatını idame ettirmesi için bütün adli personellerimiz ile birlikte birçok zorlukları birlikte paylaştık ve başarı elde ettik. İnsan hayatı acısıyla tatlısıyla geçip gidiyor. Çalışma hayatımda en büyük desteği eşimden, hâkim, savcı ve personel arkadaşlarımdan aldım. Evet, sevgili ve çok kıymetli arkadaşlarım aranızdan başı dik, vicdanı hür olarak istemeyerek de olsa aranızdan ayrılıyorum. Çalışma hayatımda yanlışlıklara karşı boyun eğmemeye gayret ettim. Çalışma arkadaşlarımı bilmeyerek ve arzu etmemiş olmama rağmen kırmış olabilirim, hepiniz haklarınızı helal etmenizi istiyorum.

Hâkimlerimize, C.Savcılarımıza, Adliye personellerimize, ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu duygular içerisinde tekrar hepinize en derin hürmet ve saygılarımı sunuyorum.”dedi

Adliye sarayı önünde topluca hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Hâkim Hasan Alıcı çalışma arkadaşları ile vedalaşarak duygulu bir şekilde adliye sarayından ayrıldı.