Programa Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Ticaret Bakanlığı Bürokratı Ceyhan Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Karapınar Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Yeşilay Karapınar Şube Başkanı Erhan Uysal, vatandaşlar, basın mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Ticaret Bakanlığı Bürokratı Ceyhan Yalçın “Karapınar Belediyemizin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Yeşilay Derneğimizin birlikte düzenlediği “Karapınar’ın Değerleri Gençlerimiz” ile Buluşuyor programında beraberdik. Bu üçüncü hafta da sağolsunlar bizi davet ettiler. Yaklaşık beşyüze yakın öğrencimizle buluştuk. Onların bilgisi nedir, başarısı nedir onlara nasıl yol gösterebiliriz ve madde bağımlılığı gibi konularda sunumumuzu gerçekleştirdik. Daha sonrasında gençlerimize “Karapınar” adlı kitabımızı tanıttık ve imza töreni gerçekleştirdik. Güzel keyifli bir toplantı oldu. Gençlerle bir araya gelmekten çok mutlu oldum. Bu programın başka arkadaşlarımızın da katılımlarıyla devam etmesini diliyorum. Bugün beni sizlerle buluşturan İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” ifadelerine yer vererek öğrencilere kariyer ve girişimcilik konuları üzerinde sunum yaptı.

Ticaret Bakanlığı Bürokratı Ceyhan Yalçın “Karapınar (Sözlük, Deyimler, Deyişler, Atasözleri, Dualar, Beddualar, Şiirler, Sülaleler, Lakaplar)” isimli yazmış olduğu kitabında kuşaklararası iletişim, anlatım ve anlayış eksikliklerini gidermek, eski ile yeniyi kaynaştırmak, genç nesil ile atalarının irtibatını koparmamak, köyde yaşayan ile şehre göç edenin birbirini anlamalarını sağlamak; geçmiş âdet, gelenek ve göreneklerle yeni yaşam tarzını harman etmek, kırsal yaşamın gerekleri olan tarım ve çiftçilik hayatı ile modern hayatın bütünleşmesine katkıda bulunarak ilçemize önemli bir eser kazandırmıştır.

Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve beraberindeki heyet verdiği bilgilerden dolayı ve yazmış olduğu “Karapınar” adlı eseri için Ticaret Bakanlığı Bürokratı Ceyhan Yalçın’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundular.