Karapınar ilçe kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye başkanı Mehmet Mugayıtoğlu,Belediye başkan yardımcısı Duran Karagöz ilçede ağaçlandırılan yerleri gezdiler.
    Belediye başkanı Mehmet mugayıtoğlu, ilçede ağaçlandırma çalışması için seferberlik ilan ettiklerini söyledi.
Karapınar’da ağacın öneminin büyük olduğunu söyleyen başkan Mugayıtoğlu,” Topraklar verisiz ve suya büyük ihtiyaç duyulan bir yerde güzle çalışmalar yapılması Karapınar insanın erozyonu yok etmekten başka bir düşüncesinin olmadığının açık bir göstergesi. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar sürecektir. Bugüne kadar gerek yeşil alanlar gerekse hatıra ormanların oluşturulmasında belediye ekiplerimizin büyük gayreti var. İlçemiz imarda yeşil alan olan her yer ağaçlandırılmıştır. Vatandaşlarımızdan ağaca sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.
Karapınar kaymakamı Ramazan Yıldırım ise ilçe merkezinde ve köylerinde ciddi ağaçlandırma çalışmalarının yürütüldüğünü kaydederek” Konya yolu Akçayazı köyünde ağaçlandırma çalışması sürüyor.100 dönümlük arazide dişbudak, karaçam, iğde ve sedir ağaçları ekilmektedir. Yaklaşık 4 bin 500 fidanın bu bölgede toprakla buluşması bölgeye yarı bir hava katacağına inanıyoruz. İlk hedefimiz 25 bin fidanı ekmek. Ancak sonbaharla birlikte bu rakamın 50 bin olması için çalışmalar yürüteceğiz. Her yıl dikilecek olan ağaçların erozyonun önlenmesinde önemli rol oynayacağı muhakkaktır. Ağaç dikiminde önemli katkıları olan Karapınar belediyesi, köylere hizmet götürme birliği ve muhtarlıklımıza teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.