Bilgi yarışması final programına İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, veliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada finale kalan okullar Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Kepez Ortaokulu, TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu, İslik Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu oldu.

Final yarışmasında 20 adet soru sorularak Birinci Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu oldu.

Toki Yavuz Selim Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulunun normal sorularda berabere kalmasıyla yedek sorulara geçildi ve yedek sorular sonunda İkinci Cumhuriyet Ortaokulu ve Üçüncü TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu oldu. Böylelikle İlçemizi 2.dönem Konya'da temsil edecek Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu oldu.

Yarışmada büyük emek sarf eden jüri üyelerine ve dereceye giren okullara ödüllerini İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal tarafından takdim edildi.

Yarışma sonunda Belediye Başkanı Mehmet Yaka “ Haydi Bil Bakalım yarışmaları Büyükşehir Belediyemizin bir geleneği haline geldi. Çocuklarımız için iyi bir aktivite oluyor. Dereceye giren ve bilgi yarışmasına katılan tüm okullarımıza, emeği geçen değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye tarafından final yarışmasına katılan tüm öğrencilere İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından hediyeleri takdim edildi.