Toplantıya Belediye Başkan Yrd. ve Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, MYO Öğretim Üyesi Naim Çağlar Diri, İlçe Emniyet Md.V. Erkan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Ünal Cesur, İlçe Tarım Müdürü Tayfun Gökçe, Malmüdürü Zeki Kapdan, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Taşdemir, Gençlik Hiz. İlçe Müdürü Ercan Özel, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Tic. ve San. Odası Başkanı Başkan V. Doğan Yarımoğlu, Esnaflar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Tic.Bors.Başk. Genel Sekreter Halil Tüysüz, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, DS METEM Anadolu Lisesi Md. Osman Bağcı, Gazi M.K. İlkokulu Md. Halil Saygı, Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürü ve Eğitim Bir Sen Sendikası İlçe Tems. Ahmet Aydınbelge, Karapınar İŞ-KUR Tems. İsmail Hakkı Harmancı katıldılar.

Toplantıya Başkanlık eden Kaymakam Mustafa Karaca " Milli Eğitim Bakanlığı, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. Maddesi gereğince " İlçe hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla "İlçede Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısının yapıldığını" söyledi

Toplantıya katılanların fikirlerini de alan Kaymakam Mustafa Karaca, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı çalışmalarının değerlendirilmesi konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından bilgi verildi. Halk Eğitim Müdürü Aydınbelge ise Halk Eğitim Merkezi ve ASO tarafından Eylül 2014 ile Temmuz 2015 tarihleri arasında 165 çeşitli kursun açıldığını, bu kursların bir kısmının genel, bir kısmının ise meslek üzerine beceri kazandırma kurslarının olduğunu, kurslara toplam 4956 kişinin başvurduğunu, bunlardan 3866 kişiye belge verildiğini, METEM A Blok binasında Halk Eğitim Merkezine 8 derslik tahsis edildiğini ve Eylül ayından itibaren Halk Eğitim Müdürlüğü çalışmalarının daha kapsamlı ve verimli olması hedeflendiğini belirten Aydınbelge Kaymakam'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum."dedi.  Kaymakam Karaca, özellikle bayanlara yönelik mesleki kurslara ağırlık verilmesini, aile içi iletişim, etkili ve güzel konuşma, anne ve baba eğitimlerine yönelik her mahallede kurs açılmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Lise mezunu öğrencilerine yönelik Üniversiteye hazırlık kurslarının açılacağını ve yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Halk Eğitim Müdürü Ahmet Aydınbelge, Ereğli İŞ-KUR ile Karapınarlı işadamlarından Süleyman Ekmekçi ile ortaklaşa işçi istihdam garantili bir kurs açılacağını da söyledi. Toplantıya katılanların öncelikle hangi tür kursların açılması yolunda görüşlerini belirttiler ve tutanağa geçirilerek toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.