Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Yasemin Cantürk’ün sunuculuğunda yapılan programda, İlçe Milli Eğitm Müdürü Sami SAĞDIÇ duygu ve düşüncelerini şu şekilde belirtti,” Bir kültürel miras olarak halk kültürü malzemelerinin saklanması ve sergilenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu tarihi birikimleri görerek, hatta yaşayarak öğrenebileceği bir halk kültürü müzesi oluşturmak, özellikle gençlere hemşerilik bilincini aşılamak amacıyla kurulmuştur. Burada geleneksel kıyafetler, mutfak malzemeleri tarım aletleri vb. Folklorik malzemeler bulunmaktadır. Binlerce yıllık kültürel  birikim neticesinde oluşan bu malzemelerin günümüz kuşaklara tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktanlması açısından halk kültürünü yaşatmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerle işbirliği halinde müze oluşturulmasında emeği geçen okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri kutluyorum.”dedi

 Okul Müdürü Osma BAĞCI,okulumuzda uygulanan öğretmen derslik sistemi kapsamında halkedebiyatı temalı sınıfımızın bir halk kültürü müzesine dönüştürülerek dersle birlikte kültürü tanıma ve tanıtma amacının olduğunu belirtti. Hayırlara vesile olmasını dileyerek misafirlere teşekkür etti.

 Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmeniYasemin CANTÜRK,bu projenin öğrencilerde kültürel bilinç oluşturma ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılmasını amaçlandığını belirtti.

 9/A sınıfindanTuğçe DİRİCAN adlı öğrenci ise duygularını şu şekilde aktardı,”Müze oluşturulurken büyüklerimizin kullandığı malzemelerin bugün bizlere kadar ulaşmış olması her bir sergi parçasının geçmişimizi öğrenmemize ve unutmamamıza katkı sağlamaktadır" dedi.

 9/Asınıfından Ferhat GÜLEÇ isimli öğrenci ise "Edebiyat derslerinin böyle bir ortamda işlememizin dersi daha dikkat çekici hale getirdiğini ve daha zevkli olduğunu” söyledi.