Programa Kaymakam Onur Kökcü ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, Adana Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker,Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Eğitim Gör. Doç Dr. Ali Öğe, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, M.Akif Erkek Kuran Kursu Müdürü Hasan Özat, Daire Amirleri, Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları, salonu dolduran bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Hacı İsa Camii İmam Hatip’i Ali Osman Gürbüz ve M.Akif Erkek Kuran Kursu öğrencisi Turgut Emin Gürbüz sunuculuğunda başlayan program da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sultan Selim Camii Müezzini Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.  M. Akif Erkek Kuran Kursu Müdürü Hasan Özad açılış konuşmasında misafirlere hoş geldiniz diyerek programın ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. İlçe Müftüsü Yunis Aydın’ın konuşmasının ardından Adana Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk şunları söyledi. Bizleri bu güzel günde buluşturan rabbimize sonsuz şükürler olsun. Hafızlarımızın Anne ve Babalarını, bu yavrularımızı yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Kuran Kurslarımızın ilçemize kazandırılmasına emeği geçen bizden önceki müftülerimize, hayırsever Karapınarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı selamlama konuşmasında Hafızlarımızla gurur duyuyorum. Anne ve Babalarına teşekkür ediyorum. Bu hafızlarımıza emeklerini esirgemeyen hocalarımıza ve destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. 2014 yılında faaliyetine başlayan bu salonumuz şimdiye kadar yapılan programlarda tıklım tıklım dolmuştur. İlçe Müftülüğümüzün bu güzel programında  yalnız bırakmayarak salonu dolduran bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizler elimizden geldiği müddetçe ilçe müftülüğümüze bağlı Kuran Kurslarımıza, Camilerimize, Okullarımıza ve diğer kurumlara desteklerimiz devam edecektir. Belediye Meclis Üyelerimize de buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aralık ayındaki Meclis toplantımızda aldığımız kararla Hafızlarımıza ödülleri bugünkü programda takdim edilecektir dedi.

M. Akif Erkek Kur’an Kursu ile ilgili Sinevizyon gösterimi sunuldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Eğitim Görevlisi Doç Dr. Ali Öge katılımcılara Hafızlığın önemi ile ilgili geniş şekilde konferans verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii Müezzin- Kayyumu Abdurrahman Ayaz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Eğitim Merkezi Görevlisi İsmail Öden Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. M. Akif Erkek Kur’an Kursu Öğrencilerinden oluşan ilahi gurubu salavatı şerif ve birbirinden değerli ilahiler seslendirdiler.

Tekbirler eşliğinde Hocalarımızın riyasetinde hafızlarımız katılımcıların huzuruna davet edildiler.  Hafızların Ödülleri İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Çukurova İlçe Müftüsü tarafından takdim edildi.

Program Hafızlarımızın Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ardından Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından yapılan Hatim duası ile sona erdi.