Programa İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Ereğli İlçe Müftüsü Celal Malkoç, Emirgazi İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, Yaygın Din Eğitim Daire Başkanı Saliha Bilgiç ve çok sayıda bayan vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sunuculardan Huriye Sayar, Tuğba Güdal sunuculuğunda başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk; “Sayın İl Müftüm, Belediye Başkanım ve değerli misafirler, şu ana kadar öncelikle bu mutlu günü bize yaşattıkları için hafızlarımıza, hocalarımıza, velilerimize ve emeği geçen diğer çalışanlarımıza, hayr sahiplerine teşekkür ediyor Amel Defterlerine Sadaka-i Cariye olmasını temenni ediyorum. Şu ana kadar 50 Hafizemizi mezun ettik. Şu anda da 40 civarında kız öğrencimiz hafızlık yapıyor. 30 civarında da erkek öğrenci olmak üzere toplamda 70 öğrencimizi hafızlık yapıyor. Yaz Kur’an Kursumuzla da 2787 öğrenciye eğitim veriliyor. 350 yatılı öğrencimiz eğitim almaktadır. Hafız olmak sıradan bir iş değil, Hafız olmak Kur’anla, Kur’anın sahibi olan Rabbimizle tebliğcisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammmed (S.A.V) ile bir olmaya söz vermektir. Hafız olmak yaşayan Kur’an olmak. Hafız olmak Kur’anı gelecek nesillere öğretmek, taşımak davetidir. Hafız olmak yeni bir sorumluluk alarak Kur’anı tebliğ etmek onun yolunda Cihat etmek ve onu yaşamak demektir. Hafız olmak Cennet’e tabi olmak, Cennetlikleri kendine gıpta ettirmektir. Kıymetli öğrencilerimiz ve velilerimiz yeni bir hayat sizi bekliyor. Kur’anı hıfz ettiniz artık. İlmini öğrenme, amel etme ve öğretme görevi sizi bekliyor. Yaşantınızla, örnek hayatınızla Müslüman bir kadın, mükemmel bir eş, Müslüman bir anne olmaya kendinizi hazırlayınız. Programımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevladan niyaz ediyor nice nice hafiz olacak kardeşlerimize teşvik ve örnek olmanızı istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “ Efendimiz(SAV)’in emaneti olan Kur’an-ı Kerim’i hıfz eden Merkez Kız Kur’an Kursu Hafızlığını bitiren kardeşlerimizin taç ve icazet merasimine ev sahipliği yapmaktan  ve ayrıca bu salonun bayan kardeşlerimizle tıklım tıklım doldurulmasında memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Burdan Hafizelerimizi, Hafizelerimizin Hocalarına, İl ve İlçe Müftülüğümüzü ve Personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu merasimi İlçemize, Ülkemize bereket getirmesini Yüce Mevladan niyaz ediyor hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptığı konuşmada; “Hafızlık Berekettir. Karapınar’ı bereketlendirecektir. Burada bulunmaktan dolayı çok memnunum. İlçe Müftümüzün ve personellerinin çalışmalarından doğan bu başarılar Hafizelerimize de yansımıştır. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya da bu maddi ve manevi desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Hafizelerimizi ve hocalarını kutluyorum. Hafız olmak sıradan bir iş değil. Kur’an la ve Kur’anın sahibi olan Rabbimizle tebliğcisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammmed (S.A.V) ile bir olmaya söz vermektir. Hafız olmak yaşayan Kur’an olmak. Hafız olmak Kur’anı gelecek nesillere öğretmek, taşımak davetidir. Hafız olmak yeni bir sorumluluk alarak Kur’anı tebliğ etmek onun yolunda Cihat etmek ve onu yaşamak demektir. Hafız olmak Cennet’e tabi olmak, Cennetlikleri kendine gıpta ettirmektir. Karapınar da hafız sayısının giderek artmasından dolayı memnuniyetimi belirtirek öğrenci velilerimize ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’na el dokuması seccade hediye ettiler. Kur’an-ı Kerim ve İlahiler okunarak hafizeler Ayşe Yazgan, Atiye Canlı, Atike Koçer, Büşra Mutlusoy, Büşra Kalkan, Ceyda Kolay, Döndü Nur Karakara, Ennur Sucuoğlu, Fatma Gül İnci, Huriye Zeynep Demirlenk, Hayriye Nur Akdoğan, İlknur Güner, Mariye Naz Saraçoğlu, Nimet Özsoy, Serpil Gencer, Sümeyye Kiremit taçlarını giyerek Hafız Hocaları Nihal Sevinç, Rukiye Sarıçiçek, Huriye Sayar, Ayşegül Boztaş tarafından hediyeleri takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaygın Din Eğitim Daire Başkanı Saliha Bilgiç tarafından katılımcılara konuşma yapılarak program sona erdi.