Karapınarlı hacıların uğurlama töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler ile başladı.

 İlçe müftüsü Hüseyin Gün yaptığı konuşmada hac yolculuğu bir gezi ve seyahat değildir dedi.

Hac görevini hac gibi yapılması gerekir. Orada Rabbimizin misafir olacaksınız diyen ilçe Müftüsü Gün şunları kaydetti:

“Hac yolculuğu Hak yolculuğudur. Herkesle helalleşmek ve yolculuğa çıkmak gerekir. Kutsal topraklardan, ülkemizin birliği ve beraberliği için, burada kalan vatandaşlara, Müslüman kardeşlerimize de dua etmeyi unutmayalım kutsal mekânlara gitmek isteyip de gidemeyen çok insanımız var. Onlara da duanız eksik etmeyin. Allah’ın evine gidiyorsunuz. Nasıl ki uğurlama töreninde bizler burada sizi uğurluyorsak yine sizleri bekleyeceğiz. Hac ibadetinizi yerine getirip sağ salim evinize dönmenizi temenni ediyorum, hac ibadetinizin kabul olmasını diliyorum” dedi

Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Vehbi Aydınlı’nın sunuculuğunda yapılan programda, Emekli İmam Hatibi Süleyman Uzunlu’nun haccın önemi ve fazileti hakkında konuşması, Fikret Dilek’in birbirinden güzel seslendirdiği ilahiler ve Toki Camii İmam Hatibi’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Gün’un konuşması ve yaptığı çok güzel dualardan sonra hacca gidecek olan şahıslar yakınları ve vatandaşlarla helalleşerek, vedalaştılar. Vedalaşma esnasında duygulu anlar yaşandı.

70 Hacı adayı sevinç ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandılar.

Hacılar kutsal topraklarda kurbanlarını kestikten sonra, Kurban Bayramının üçüncü gününde tekrar Karapınar’a döneceklerdir.

Hacılarımıza hayırlı yolculuklar ve sevdiklerine tekrar sağlık, sıhhat içerisinde kavuşmalarını diliyoruz.