Güngör Baltoğlu camiinde 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 12.00’de başlayan program Cuma namazı sonrası da devam etti. Şehitlerimizi Anma programına gelen bay ve bayanlar camiyi doldurdular. Şehitlerimizi Anma Programı, Camii İmam-Hatibi Osman Kocabaş tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Güngör Baltoğlu Camiinde Yaz Kur’an Kursuna devam eden 180 bay ve bayan kursiyerler tarafından Cuma Namazı öncesi erkeklere, Cuma Namazı sonrası bayanlara yönelik Şehitleri Anma programı gerçekleştirildi. Güngör Baltoğlu Camii İmam-Hatibi Osman Kocabaş, Kur’an Kursu Öğreticileri Necla Eke, Nazmiye Şentürk, Ayşe Güngör ve yardımcıları eşliğinde Camiiye devam eden bay ve bayan Yaz Kur’an Kursiyerleri tarafından Mevlid-i Şerif, Hatmi Şerif, İstiklal Marşı, Tesbihat, Tekbir, Tehlil, Salavatı Şerif, Şehitler Ölmez, Şehit Tahtında Rabbe Gülümser ilahileri, 30 Kuş şiirlerini çok güzel okuyarak,  Camii Cemaati ile birlikte Şehitlerimize dualar edildi ve duygulu anların yaşanmasına vesile oldular.

Cuma Namazından önce Güngör Baltoğlu Camii-İmam hatibi tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra camii cemaatine hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, demokrasimizi Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimini sokak ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz dedikten sonra Şehitlerimizin ruhuna cami cemaati ile birlikte dualar edildi ve saat 12.00 başlayan anma programı 14.30’da başarılı bir şekilde sona erdi.