Türk Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Kwang Hee Park (Can) aracılığı ile Oyuncu Rho, Dong Hyo, Yapımcı Shin, Kameraman Kim ve Lee ile birlikte göllerde Helikem adlı (Helikopter Kamera) kullanmak suretiyle Karapınar’ın tarihi, doğal güzellikleri, sosyal yaşantısı ve kültürünü Kore’de gezi programı kapsamında tanıtmak amacıyla televizyon çekimi yaptılar.

Çekim sırasında Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Niyazi Günel, Polis Memurları Mehmet Günay, Recep Ünal tarafından Güney Kore televizyon çekim ekibinin can ve mal güvenliği açısından bir zarar ziyan gelmemesi için ilgilendikleri görüldü.

Türk Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Kwang Hee Park (Can) ve Güney Kore’de tanınmış televizyon ekibinde yer alan oyuncu Rho, Dong Hyo şunları söyledi “ Bizden önce Karapınar’a gelen G.Koreliler Karapınar’ın doğal güzelliklerinden ve gördükleri misafirperverlikle ilgili çok olumlu güzel sözler duyuyorduk. Bizlerde gezi ekibi olarak Karapınar’ı tercih ettik.  Karapınar’ın tarihi, sosyal, kültürel ve doğal güzelliklerinin Güney Kore’de gezi programı  kapsamında tanıtımının yapılması için çekimler yaptık. Çekimlerimiz sırasında Karapınar’ın Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin ve Polislerinin ilgi ve alakasına teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlerin televizyon çekimi sırasında yanımızda yer alan TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan ve Karapınar halkına bizlere karşı gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz”dediler.