Seminere Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan,Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy ve Yönetim Kurulu üyeleri,Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Zengin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Meke Küçük Sanayii Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Güngör ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar katıldı.

Emc Elektrik Elektronik mühendisi ve yönetim kurulu başkanı Muzaffer ÇAMLI, Genel Koordinatör Mustafa Şener Danışık tarafından katılımcılara;

Neden güneş enerjisi? Güneş enerjisi ile ilgili mevzuatlar, enerji al-sat fiyatları,akıllı enerji sistemleri,çatılardaki sistemler,çatı uygulamaları kurulumu,tarımsal sulama kurulumu,tarımsal sulama mahsuplaşma yönetmeliği ile ilgili çalıştayın devam etmekte olduğu bu yönetmeliğin 2020 yılı Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Yönetmelik çıktığında yine vatandaşların bilinçlendirileceği, örnek üretim-tüketim uygulamaları, rüzgar hızı hesaplanarak çatılara panellerin kurulması,aylık enerji üretim-tüketim miktarları, 100kWp üretim mahsuplaşmaya geri dönüşümü, Neden Emc ile çalışmalısınız? İtalya’da yapılan yenilebilir enerji üretim panelleri kurulumu hakkında 2003 yılından günümüze olan ve gelişimi anlatan bir genel bilgiler de verildi.
Güneş Panellerinin arızalarındaki sistemler, termal kontrol noktaları, şalter termal kontrolü,trafo termal kontrolleri,güneş enerjisi çatı uygulamaları örnek kredi planları hakkında geniş bilgiler verildi.

Katılımcılar tarafından soru ve cevap şeklinde seminer sona erdi.