Muhammet Ali Karakul, 1977 Karapınar doğumlu olup, İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Karapınar'da, S.Ü. İlahiyat Fakültesinden 2003 yılında başarı ile mezun olduğu, 2003-2009 yılları arasında Konya İli Hüyük ilçesinde imam-hatiplik yaptı. Askerliğini Çanakkale de tamamladı. 2011-2016 yılları arasında Kırgızistan-Bişkek'te din görevlisi olarak çalıştı ve burada yüksek lisansını tamamladı. Cumhuriyet Camisinde imam-hatiplik yaparken, Kaymakamlık olurları ile Gençlik Merkezi Müdürlüğüne görevlendirildi.
Muhammet Ali Karakul şunları söyledi," Konya-Karapınar Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak, Karapınarlı gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı olarak merkezimizde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde gençlerimizin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı sağlamaktır. Gençlerimizi beraber çalışmak için Gençlik Merkezimize bekliyoruz."dedi 
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Gençlik Merkezi Müdürlüğüne getirilen Muhammet Ali Karakul'a Sağlık, sıhhat içerisinde çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.