Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu Karapınar’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezine geldiler.

Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı,  Müdür Yardımcıları Fethi Kirtiş, İsmail Ata ve Sulama Bölüm Başkanı Şerife Çay, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan, Anadolu Ajansı Karapınar Temsilcisi Mithat Korkusuz ile birlikte Genç TEMA Topluluğu’nun Karapınar’a yaptıkları ziyarette bulundular.

Genç TEMA Topluluğuna, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sosyal faaliyet salonunda, Genç TEMA topluluğuna slayt eşliğinde Karapınar Erozyonuyla mücadelede yaptıkları çalışmalar ve Karapınar Erozyonunun dünü ve bugünü ile ilgili geniş şekilde anlatan Müdür Çarkacı “ 1960’lardan beri personelimizin özverili çalışmaları neticesi erozyon kontrol altına alınan ve 40 bin dekar orman tesis edilerek yeşillendirilen Müdürlüğümüze bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi, şu an eşsiz bir açık hava müzesi görünümünde olup, dünyaya örnek olan bu erozyonla mücadele çalışmasını görmeye gelen yurt içinden yurt dışından pek çok araştırmacı, bilim insanı, öğrencilerini ve diğer gelen misafirleri ağırlamaktadır.

Her gün daha belirgin olan iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşmeyle ilgili gözlemleri yapmak, gerekli tedbirleri alarak uyum sağlamak başlıca hedeflerimizdir. Müdürlüğümüz olarak donanımlı teknik personelimizle sadece bölge tarımı için değil, küresel olarak tüm dünyada örnek olacak çalışmaları yürütmek kararlılığındayız.”dedi

Müdür D.Ali Çarkacının anlatımından sonra Karapınar’a gelen Necmettin Erbakan Üniversite Genç TEMA topluluğu öğrencileri ve beraberindeki heyetle birlikte Karapnar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında çeşitli cinste iğde, akasya, çam türü 250 adet fidan diktiler. Erozyon sahası içerisinde örnek olarak bırakılan kum tepelerini ve sahayı gezdiler.

Erozyon önleme sahasını gezdikten sonra Karapınar Belediye Başkanlığınca Karapınar’a gelen misafirlere yemek ikramının ardından Genç TEMA Vakfı topluluğu, öğretim görevlileri ile birlikte Karapınar da TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan ve Anadolu Ajansı Karapınar Temsilcisi ve Muhabiri Mithat Korkusuz’un eşliğinde Meke Gölü, Acıgöl, obruklar gezildi. Gelen misafirlere Karapınar anlatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA topluluğu öğrencileri ve Öğretim görevlileri geziden son derece memnun olduklarını belirterek Karapınar Belediye Başkanlığına, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı ve  Müdür Yardımcıları ile personellerine, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli’ye, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ile Anadolu Ajansı Karapınar Temsilcisi Mithat Korkusuz’a misafirperverliklerinden, ilgi ve alakalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz”dediler