Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasına yapılan fidan dikiminde Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Havza Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı, Ziraat Y. Müh.Necati Şimşekli, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan, Basın Mensubu Mithat Korkusuz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Vakfı topluluğu,  katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Vakfı Topluluğuna ilk olarak Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Toplantı salonunda slayt eşliğinde Konya’da ve Karapınar’da Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında yapılan çalışmalar ve Krapınar erozyon önleme mücadelesinin dünü ve bugünü ile ilgili gelinen son durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA topluluğu Başkanı Ersin Örer, Onur Denizol, Şevket Yenidünya, Büşra Akalın, Emre Bostanoğlu ve diğer Genç TEMA Topluluğu üyeleri şunları söylediler.” Türk Ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkala Zaferi’nin 100. Yıldönümü anısına 1915 çam fidanını soğuk ve rüzgârlı bir havada arkadaşlarımız ile birlikte büyük bir istek ve iştahla toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Diktiğimiz fidanlar ile Çanakkale ruhunu yaşatmak istiyoruz. Ayrıca diktiğimiz her bir fidan çevreye ayrı bir güzellik katacağına inanıyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.”dediler

TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ise, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğunun Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasına Çanakkala Şehitlerimizin 100. Yılı anısına 1915 fidan dikmelerinden dolayı Genç Öğrencilerimize teşekkür eder, Ayrıca Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı ve ekibine öğrencilere böylesine anlamlı Çanakkale Şehitleri 100. Yıl anısına fidan dikmelerini sağlayan ve göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum.”^dedi

1915 Adet Fidan dikiminden sonra Musa Ceyhan mihmandarlığında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu Meke Gölünü’de gezerek bol bol hatıra fotoğragrafı çekerek Karapınar’dan memnun bir şekilde ayrıldılar.