Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Sahası içerisinde düzenlenen fidan dikim törenine İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka,Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Y.Müh. Mehmet Ali Dündar,Selçuk Üniversitesi Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yasin Akkemik ve Öğretim Üyeleriyle Öğrencileri,  İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Tayfun Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Belediye Meclis Üyesi Erol Parlak, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli, Sivil toplum kuruluşları, Oda Başkanları,Daire amirleri, Vatandaşlar, Öğretmen, Öğrenciler ve Basın Mensupları katıldı.

Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Y.Müh. Mehmet Ali Dündar yaptığı açılış konuşmasında: “Ağaçlandırma, memleketimiz için en önemli konulardan birisi. Çünkü İç Anadolu Bölgesi ağaç bakımından fakir ve yağış rejiminin az olduğu bir bölgedir. Bu tür ağaçlandırma faaliyetlerimizle bölgenin iklimini daha çok yağış alan bir bölge haline getirmeyi düşünüyoruz. Tarım Orman Bakanlığımızın bu konuda dikkat çekmesi ve Cumhurbaşkanımızın desteği ile Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplum da çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla 81 ilde binlerce noktada 11 Kasım 2019 günü saat 11:11 de 11 Milyon adet fidan toprakla buluşturulmuş olacaktır. Bugün Karapınar’da da Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü olarak sizlere ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Tarım Bakanlığı’nın ve Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile bugün yaklaşık 2500 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Dikilen fidanlar büyüdüğünde fidan dikenler benim fidanım diyebilecektir. Tüm katılımcılara fidan dikime katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında; “Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü’nün “Geleceğe Nefes” Fidan dikme sosyal sorumluluk projesi kampanyasında 11 Kasım 2019 da saat 11:11 de yani şimdi 81 İlimizde 2023 noktada 3 saat içerisinde tam 11 Milyon adet fidanın toprakla buluşması programına hepiniz hoşgeldiniz. Sayın Kaymakamım ve değerli katılımcılar Türkiye çapında milyonlarca ağacı toprakla buluşturmanın ülke insanı olarak heyecanını yaşamaktayız. Karapınar’daki fidan dikme faaliyeti için bir aradayız. 2674 km2 lik yüz ölçümü ile Konya’nın üçüncü büyük ilçesiyiz. İlçemiz kurak ve karasal iklim bölgesindedir. 1950 li yıllarda geçmiş tarihlerde kum fırtınalarından dolayı ilçemiz göçle karşı karşıya kalmıştır ve o günün Kaymakamları ve ileri gelenleri Rüzgar Erozyonu’nun önlenmesi yolunda çeşitli yazışmalar yaparak dikkatleri Karapınar’a çekmiştir. Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Sahası koruma altına alınarak ağaçlandırma ve otlandırma çalışmaları yapılıp dünyaya örnek olan erozyonla mücadele zaferle noktalanmış ve Karapınar göç etmekten kurtulmuştur. Karapınar sulu tarımla buluşmasıyla Tarım ve Hayvancılık da söz sahibi haline gelmiş. Mısır ve Hayvancılık noktasında lider durumdadır. 8-10 ürün çeşitleriyle Milli Ekonomimize katkıda bulunmaktadır. Tarım Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nce başlatılan 11 Milyon fidan toprakla buluşturulacaktır. Karapınar da bu fidan dikim etkinliğine katılan başta İlçe Kaymakamımız Onur Kökcü olmak üzere protokol üyelerine, vatandaşlarımıza, Okulların Müdür, Öğretmen ve Orta Öğretim ve İlkokul Öğrencilerine, Karapınar Aydoğanlar M.Y.O yetkililerine ve Öğrencilerine, dışardan gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

Saat 11:11 de başlayan fidan dikim kampanyasında Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan şapkalar öğrenci ve vatandaşlara dağıtıldı.