Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 Milyon Fidan “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla 11.11.2020 Çarşamba günü saat 11.11 de Tüm Türkiye Genelinde olduğu gibi Karapınar İlçemizde de Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahası içerisinde yer alan Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okuluna ait tarım uygulaması sahasında 500 adet sedir, ahlat, mavi selvi cinsi fidanlar toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünce bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Karapınar’da ki düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Kaymakam Oğuz Cem Murat, Kaymakam Adayları Ayşegül Efe, Seda Ünlü, S.Ü. Karapınar Aydoğanlar M.Y.O Müdürü Naim Çağlar Diri ve Akademik İdari Personelleri, Karadağ Orman İşletme Şefi Mehmet Ceylan, Kuruluş Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri Ahmet İçalan, Tahir Ağırgötüren, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli, İlçe Tarım Müdürü Tayfun Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Tapu Müdürü İzzet Coşar, İlçe Sağlık Müdürü M.Akif Akyurt, İlçe Spor Müdürü M.Ali Karakul, personeli ve gönüllü gençler, Vergi Dairesi Müdür V. Ali İhsan Merdane, Toki Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Ramazan Saydam ve öğrencileri, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Müh. Hakkı Ceyhan, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan, basın mensupları ve vatandaşlar katıldılar.

Kaymakam Oğuz Cem Murat, Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda yürütülen “Geleceğe Nefes, Dünya’ya Nefes” kampanyası kapsamında “ Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan ve Türkiye’ deki 81 ilimizin yanı sıra 30 ülkenin de katılacağı Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında 83 Milyon fidan 11.11.2020 Çarşamba günü saat 11.11’de  toprakla buluşturulmuş olacaktır diyen Murat, Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahası içerisinde bulunan S.Ü. Karapınar Aydoğanlar M.Y. Okuluna ait Tarım Uygulaması sahasında dikilen fidanların hem geleceğimize ve hem de Dünya’ya  nefes olması temennisiyle fidan dikimine katılan herkese teşekkür ediyor, Dikeceğimiz fidanların Ülkemize, ilçemize ve tüm Dünya’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında başlatılan ilçemizde ki fidan dikimini Kaymakam Oğuz Cem Murat ve Kaymakam Adayları Ayşegül Efe, Seda Ünlü ile birlikte fidanı toprağa ektikten sonra, diğer katılımcılar tarafından fidan dikimlerine devam edilerek 500 adet çeşitli cinsteki Sedir, Ahlât, Mavi Selvi fidanları toprakla buluşturuldu.

Karapınar’da yapılan fidan dikim etkinliğinde, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını kararlarına uygun bir şekilde hareket edilerek, fidanların toprakla buluşturulması sorunsuz bir şekilde tamamlandı.