10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 9.05 de başlayan Atatürk’ün ölümünün 76. yılı anma programı, Meke Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Latif Ersoy’un sunuculuğunda, Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın sırasıyla çelenkleri sunmasıyla başlayan programın ardından, sirenler eşliğinde Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin anısını 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından Tören Komutanı Önder Karabacak ve Müzik Öğretmeni Sabiha Acar eşliğinde katılımcılarla birlikte İstiklal Marşı okundu.

Çelenk programının sona ermesinden sonra program 9.45’de Karapınar Kültür Merkezi Salonunda anma programı devam etti.

Karapınar Meke Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Dilek Çorakçı ve Sevda Karagöz sunuculuğunda, Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Karapınar Meke Anadolu Lisesi Müdürü Celalettin Aktürk günün anlamını belirten konuşmasında şunları söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 76. Yıldönümünde, Atatürk’ün manevi huzurundayız. Atatürk, eski bir tarihin bitimi, yeni bir tarihin başlangıcıdır.

Türk’ü dünya sahnesinden silme, tarihe gömme amacıyla üzerine çullanmış “tek dişi kalmış canavara” milletin attığı tokattır. Atatürk… Şanlı tarihimizin göğsünde kâh bir asker gibi, kâh bir öğretmen gibi, bazen bir inkılâpçı olarak; ama en çok bir idealist olarak dolaşır. Atatürk, dehasını Türk’ün özünden almıştır. O bir fert, bir şahıs değil; Bir milletin kudretidir.

O’nun fani vücudunun kaybolmasıyla duyduğumuz keder sonsuzdur. Fakat milli birliğimizden, hızımızdan ve bilincimizden zerresini kaybetmiş değiliz. Kendisi bir nutkunda bu memleketin bir değil, birçok Mustafa Kemallerle dolu olduğunu söylememiş miydi? O’nun manevi varlığı bizi daima ileriye götürecek bitmez bir enerji kaynağı olacaktır; Çünkü biz onun gövdesine tapan putperestler değil, ölmez eserleriyle ve manasıyla yaşayacak kahraman bir milletiz.

O, bize emanet ettiği bu vatanı Türk’ün yılmaz ve zapt edilemez bir kalesi halinde muhasır medeniyetler seviyesine erişmiş gördükçe mesut ve müreffeh olacaktır.

Gazi Öldü… Fakat eseri hep yaşayacaktır.

Mustafa Kemal Öldü.. Fakat aziz mirası; Türk Milletine, Türk Gençliğine emanet ettiği Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır.”dedi

Halim Yazıcıoğlu’nun dizelerini Öğrenciler İsmail Cem Çungur ve Muzaffer Demircen seslendirdiler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan ve Öğretmen Esra Deniz tarafından hazırlanan Slayt gösterimi izlendi.

Mustafa Kemal’i düşünüyorum şiirini öğrenci Gülizar Yıldırım okudu.

Öğrencilerin canlandırdığı Öğretmen Zeynep, Öğrenci Yusuf, Pilot Sabiha, İşci Ali, Ev Hanımı Elif, Çiftçi Ahmet, Sanatçı Leyla, Asker Selim adında duygularını paylaştılar.

10 Kamıs Atatürk’ü Anma Günü Programını hazırlayan, sunuculuğunu yapan ve emeği geçen tüm İdareci, Müdür, Öğretmen ve Öğrenciler protokol tarafından tebrik edilerek anma programı sona erdi