Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulunda saat 10.00’da ve Saat 14.00’de MYO sosyal faaliyetler salonunda öğrencilere yönelik, aynı gün Karapınar Kültür Merkezinde saat 19.00’da vatandaşlara yönelik konferansa ilgi büyük oldu.

Karapınar Kültür Merkezinde saat 19.00’da ki konferansa Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Hâkim ve Savcılar, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve ekibi, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Saadet Parti İlçe Başkanı Kemal Kor, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer ve personeli, Malmüdürü Zeki Kabdan ve diğer Daire Amirleri, SYD Vakfı Müdiresi Hatice Soran, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Ünlü Gazeteci ve Haber Sunucusu Sevinç Satıroğlu’nun  “Doğru Sosyal Medya ve İletişim” konulu konferansı büyük ilgi gördü.

Satıroğlu konuşmasında; gençlere ve ailelere sosyal medyanın doğru kullanımı, aile içi etkili iletişim, internetteki tehlikelere karşı alınması gereken önlemler, sesi etkili kullanma, topluluk önünde konuşma konularında önemli ve doyurucu bilgiler verdi. 

Gençlere uygulamalı ses çalışmaları yaptırdı. Başarılı sunucu ayrıca kendi mesleki anılarını paylaşarak gençlere motivasyon tüyoları verdi.

Satıroğlu’nun Karapınar’ın eğitim desteğine katkılarından dolayı Kaymakam Mustafa Karaca Kaymakamlık makamında, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise Kültür Merkezi konferansından sonra Satıroğlu’na plaket takdimleri ile teşekkür ettiler.

Plaket takdiminden sonra Satıroğlu şunları söyledi, Karapınar’ı ve Karapınar halkını çok doğal ve samimi bulduğunu ve çok sevdiğini, Karapınar’ı unutmayacağını ve uygun zaman içerisinde tekrar gelebileceğini de ifade etti.