Garnizon Atış Test ve Değerlendirme Grup KomutanıTopçu Albay Oğuz Osman Cantürk " Sayın Belediye Başkanım, Sayın Hanımefendiler, Eli Öpülesi Gaziler, Şehit Yakınları, Saygı değer silah arkadaşlarım, Kıymetli misafirler, sevgili gençler ve çocuklar. Sakarya Meydan Muharebesi kazanılmasına müteakip, Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü Gazilik Ünvanı verilmesini büyük bir coşku ile kutluyoruz.
Gaziler Günü,.canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldırılara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.
Bizim için vatan savunmasında ŞEHİT ve GAZİ olmak kadar güzel bir şey olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış Askerdir.
Bu gecede bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan herkese tüm Gaziler adına teşekkür ederken, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden Gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman Gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım"dedi
Belediye Başkanı Mehmet Yaka".Sizlerle böylesine anlamlı bir günde beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Albayımızın dediği gibi cennet vatanımız, bayrağımız, namusumuz ve bütün mukaddesatımız için vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklalini korumak uğruna canlarını bu topraklar için veren Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman Gazilerimizin "Gaziler Gününü" cani gönülden kutluyor. Karapınar Belediyesi olarak her zaman Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin yanında olduğumuzu, Vatanını canından aziz bilen Şehitlerimizin yakınlarını ve siz kahraman Gazilerimize layık oldukları saygıyı göstermek, onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak en önemli görevlerimiz olarak değerlendiriyor, bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Kahraman Gazilerimizin "Gaziler Gününü" kutluyor, hepinize sağlık ve mutluluk içerisinde hayırlı ve uzun ömürler diliyorum"dedi
Şehit Ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimiz kendilerine gösterilen ilgiden, Gaziler Haftası Kutlama töreninden dolayı mutlu olduklarını belirterek yemekli toplantıda Albay Oğuz Osman Cantürk ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile diğer yetkililere teşekkür ederek Garnizon Komutanlığından ayrıldılar.