Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk bir üst rütbeye yükselecek olan rütbe terfi töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ Sayın hanımefendiler, değerli silah arkadaşlarım, sevgili gençler ve çocuklar.

Bugün burada, bir üst rütbeye yükselecek arkadaşlarımızın yeni rütbelerini takmak maksadıyla toplanmış bulunuyoruz.

Hepiniz bu maksatla düzenlenen “Rütbe Terfi Törenine” hoş geldiniz, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde rütbe terfi törenleri çok anlamlıdır.

Yüzlerce yıl zaferlerin yaşandığı Ağustos ayında 30 Ağustos 1922’de kazanılan “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” yıl dönümlerinde biz askerler, bir zafer sembolü olarak yeni rütbelerimizi takarız.

Hepimiz mezun olduğumuz okullarda taktığımız ilk rütbe ile göreve başladık. Müteakip rütbelerimiz TSK’nin çeşitli kademelerinde görev yapma, yeni sorumluluklar alma ve farklı duygular yaşamamıza vesile olmuştur.

Yeni bir rütbe taktığımızda çocuklarımız oldu, başka bir rütbede başka bir şehirde onları okula gönderdik. Rütbeler ilerledikçe mezun olmaya başladılar.

Aslında başka şehirlerde de görev yapsak, farklı rütbelerde de bulunsak ve farklı silah arkadaşlarımız olsa da, biz askerlerin en yakın silah arkadaşları hayat arkadaşımız olan eşlerimizdir. Onlar olmadan yanımızda olamadan yapılacak en kolay bir vazife bile bizlere çok ağır gelir.

O sebeple bizler, eşlerimizi ve çocuklarımızı çok severiz. Onlar yanımızdayken zor görevlerin üstesinden daha kolay geliriz. Bu kapsamda tüm hanımefendilere ve sevgili çocuklarımıza şükran ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi

Rütbe alacak personelin ve terfi emri Kd. Bçvş. Serdar Özkaracahisar tarafından okundu.

30 Ağustos 2014 tarihinden geçerli olarak bir üst rütbeye yükselen personellerden Topçu Bçvş. Mehmet Geyik’in yeni rütbesi Üstçavuş,

Bkm.Kd. Çvş Ali Fuat Kuzucuk’un yeni rütbesi Üstçvş.

Bkm. Astsb.Çvş. Celalettin Ceylan’ın yeni rütbesi Kıdemli Çavuş.

Terfi eden personellerin rütbeleri, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve Eşi Yasemin Cantürk ile terfi alan personellerin eşleri Dudu Geyik, Betül Kuzucuk, Zehra Ceylan tarafından rütbeler tebrik edilerek takıldı.

İkramlardan sonra rütbe terfi töreni sona erdi.