Karapınar Belediye Başkanlığına gelen misafirler Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy tarafından karşılandılar ve Belediye Meclis Salonunda misafir edildiler.

                Belediye Başkanı Mehmet Yaka Güneş Enerjisi Yatırımcılarına Karapınar Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi hakkında geniş bilgiler verdi. Karapınar’ın tarihi tarım ve Hayvancılık konusunda açıklamalarda bulunarak yatırımcılardan gelen sorulara tercüman kanalı ile cevaplar verdi. Başkan Yaka Karapınar’da Güneş Enerjisi Santrali projesi’ne ilişkin 1000 Mw kapasite ile dünyadaki fotovoltaik en büyük güneş tarla alanlarından birinin (YEKA) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı olacağını belirterek Karapınar’da Güneş Enerjisinden elde edilerek üretim gerçekleştirilecek1,7 Milyar Kilovat saat Elektrik gücünün 600 Bin’den fazla hanenin enerji ihtiyacını karşılayacağını ve Karapınar’ın yıldızı parlayan ve gelişen  bir ilçe olacağını belirterek yatırımcılara davette bulunan Yaka, Elektrik üretimi Lisansı almak isteyen yatırımcılara Konya Sanayi Odasına Müracaatta bulunarak Enerji Bakanlığından lisans alabileceklerini söyledi.

                Suudi Arabistan ve Körfez Ülkelerinden gelen yatırımcılar Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Karapınar Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi alanı gezdirilerek saha üzerinde gerekli açıklamalarda bulundu. Gelen yatırımcılara Karapınar’a ait ayran ve sıkma ikram edildi. Yatırımcılar gördükleri ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen’e teşekkür ederek Karapınar’dan memnun bir şekilde ayrıldılar.