İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Amiri Komiser Niyazi Günel ve Polis Memuru Recep Ünal ile birlikte ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve Liseleri tek tek ziyaret ediyorlar.

İlçe Merkez Karakol Amiri Niyazi Günel, Okulların Müdürleri ve Sorumluları ile görüşerek, okullarımızın emniyeti ve asayişi yönünden sıkıntıları varsa bu bilgileri almakta ve karşılıklı fikir alışverişi yapılmaktadır.

2013- 2014 eğitim ve öğretim döneminin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ilk, orta, lise gibi Eğitim öğretim okullarında güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirleri alarak, çevresiyle birlikte okulları güvenli kılmaya yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Birimleri çalışmalarını hızlandırdı.
Okulların çevresinde öğrencilerin gidebileceği internet kafeler, parklar, oyun salonları gibi yerlerin kontrolü yapılarak; öğrencilerin okul saatlerinde ailelerinden ve okul idaresinden habersiz bu gibi yerlere gitmeleriyle ilgili okul idaresi ile koordinasyon sağlanacak. 
Okullardaki güvenlik algısının, öğrenciler için en az eğitim kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü, Merkez Karakol Amiri Niyazi Günel "Araştırmalara göre, eğitim kurumlarında verilen eğitimin başarılı olmasındaki en temel etkenlerden biri de okulların ve çevresinin güvenli ve emin ortamlar olmasıdır. Okul ve okul çevresi güvenliği ile eğitim-öğretim başarısını karşılaştıran çalışmalar, okul güvenliği ve eğitim başarısı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki ortaya koymaktadır" dedi. Merkez Karakol Amiri Komiser Niyazi Günel, öğrenci, öğretmen, veli ve tüm eğitim camiasına güvenli bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum”dedi Merkez Karakol Amiri Komiser Niyazi Günel, Vatandaşlarımıza da şu önerilerde bulundu:

Vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini “Polis, Asker, Savcı” olarak tanıtıp, “Hattınız terör örgütü tarafından kullanılmakta, sizi bu sıkıntıdan kurtarabilmemiz için bizim vereceğimiz hesaba para havalesi etmeniz gerekiyor” diyen kişilere kesinlikle para havalesi yapmayınız, kontör yollamayınız.

“Dilenci, bohçacı, vb. tanımadığınız şahıslara kapınızı açmayınız ve seyyar satıcılardan ürün satın almayınız. Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak size yardım çıktı, size odun, kömür, yiyecek malzeme getireceğiz diyerek dolandırıcılık yapan kişilere itibar etmeyiniz. Kapılarınızı açık bırakmayınız ve zile basıldığında kim olduğunu sormadan açmayınız. Komşunuzun evine hırsız girmesini istemiyorsanız, komşunuz hakkında tanımadığınız kimselere bilgi vermeyin. Bu ve buna benzer konularda 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verilmesini”istedi