Camilerde vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları düzenleyen Karapınar ilçe Emniyet müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri suç işlenmeden önlemeyi hedefliyor.
Polisler, cep telefonu üzerinden yapılan dolandırıcılık, kapıdan satış ve hırsızlık olaylarına karşı uyarıların bulunduğu broşürleri dağıttı. Broşürleri alanlar dikkatlice okuyup incelediler.
Broşürlerde "Polisim, askerim, savcıyım" diye söze başladığı ve inandırıcı uydurma hikayeler üzerinden "Telefonunuz PKK eline geçti"  "ödül kazandınız" şeklindeki ifadelerle  para, kontör, değerli mal ve evrak isteyen kişilere itibar edilmemesi ve durumun 155 polis imdat hattına bildirilmesi istendi.
 Vatandaşlar ise şunları söylediler,"Karapınar  İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından camimizde sohbet halinde bizleri hırsızlık,uyuşturucu internet vs soba zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirlerle ilgili uyarılar yaptılar.  Çok faydalı bilgiler edindik. Allah razı olsun. Kaymakamımızdan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Fatih Işık'ın verdiği  bilgilerden çok memnun kaldık, kendisine teşekkür ediyoruz."dediler
Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Fatih Işık, şüpheli durumlarda vatandaşların 155 polis imdat  hattını aramalarını istedi ve kimliklerinin gizli tutulduğunu kaydetti.
Bilgilendirme çalışmalarının sürekli devam edeceği öğrenildi.