Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başlaması ile okul önlerinde alınan önlemler sayesinde her hangi bir müessif olay meydana gelmemiştir.
Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde farklı adreslerde 200 Kök dişi Hint keneviri ele geçirilmiş, şüpheliler gerekli adli işlemler yapılmak üzere adliyeye sevk edilmiştir.   İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak son bir ay içerisinde Güvenli eğitim adı altında Ülke geneli çocuklar ve Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan uygulamalarda, 28 okul önü ve çevresi ile 12 işyeri kontrol edilmiş, yapılan kontrollerde 283 şahıs sorgulanmış, 1 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.
İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak son bir ayda Trafik yönünden ilçe genelinde yapılan Motosikletlere yönelik uygulamalarda ise sorgulanan motosiklet sürücü sayısı 65, kontrol edilen motosiklet sayısı 65, yakalanan motosikletlerden 25 adedi tescilsiz, yakalamalı motosiklet sayısı 1, trafikten men edilen motosiklet sayısı 25 cezai işlem uygulanan motosiklet sayısı 23, toplam uygulanan para cezası ise 25,991.00 TL'dir.
İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımız, telefonla arayarak kendisini "POLİS, ASKER, SAVCI" olarak tanıtıp, hattınız terör örgütü tarafından kullanılmakta, sizi bu sıkıntıdan kurtarabilmemiz için bizim vereceğimiz hesaba para havalesi etmeniz gerekiyor" diyen kişilere kesinlikle para havalesi yapmamaları, kontör yollamamaları hususunda bilgilendirme yapılmış ve bilgilendirmeye devam edilmektedir.
Dilenci, bohçacı, vb. Tanımadığınız şahıslara karşı duyarlı olunması ve seyyar satıcılardan ürün satın alınmaması hususunda bilgilendirme yapılmış ve bilgilendirmeye devam edilmektedir. Dedi