Geçtiğimiz günlerde Kubbasan Yaylası mevkiinde Mer’a üzerinde Mustafa ve Hüseyin Yeşilyurt’lara ait yonca, saman, ot olmak üzere yaklaşık 106 Ton karışık balya yandı.

Balyaların yanında park halinde bulunan Halim ve Âdem Gültekin’e ait beyaz renkli reno marka aracın yandığı, Yangına Belediye itfaiyesi ve yangın erleri tarafından müdahale edilmiştir.

Yangının neden ve nasıl çıktığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından araştırmalar yapılmakta ve soruşturma devam etmektedir.

Yine Delik bastıran Mevkiinde Ömer Akkaş’a ait ALPA tarım ve hayvancılık çiftliğinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen 130 ton saman balyası yandığı tespit edildi.

Yine Kamış ağılı, kaya altı mevkiinde Elektrik direğine konan kuşun yanması ile ekili olan arpanın içerisine düşmesi neticesinde Mahir Kalkan’a ait 25000 M2 lik ekili olan arpanın 15000 M2 lik kısmı yanmıştır. Arpa ekili alanın tamamına yangının yayılmaması için civarda bulunan tarla komşuları ve belediye itfaiyesi çevreye yayılmadan yangını önlemiştir.

Vatandaşlarımızın ekili tarlaların arasında araçları ile ya da yaya olarak yollarda, ekin aralarında seyir halinde giden şahısların yangınlara meydan vermemeleri için çok dikkatli olmaları gerekmektedir.