Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Okan Tekkalan, Recep Ekinci, Okulların Müdürleri, Bir Sınıf Öğretmen, Bir Rehber Öğretmen, Kaymakamlık Yazı İş. Müdürlüğünden Recep Kesik, Yunus Emre Mah. Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Akçayazı Mah. Muhtarı Metin Türkoğlu, Eğitim-Bir-Sen Sendika Tems. Ahmet Aydınbelge, Karapınar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Koçak, Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Osman Arı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Özel Öğretim Kurumlarını temsilen Özel Meke Sürücü Kursu Müdürü Hikmet Bozaklı, Karapınar Aydoğanlar MYO Md. Yrd. Murat Çiftçi, M.Şener Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Gönüllü, Karapınar Meke Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi Fadime Köken katıldı.
Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, Örgün ve yaygın eğitimin, bölgenin istek ve ihtiyaçlarına istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullarla işbirliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi, eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması, Bölgedeki eğitim kurumları arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun gerçekleştirilmesi, eğitim bölgesinde Yüksek Öğretim Kurumlarıyla işbirliği yapılacak konuların belirlenmesi, eğitim bölgesi içinde ve eğitim bölgeleri arasında dayanışma ve rekabeti sağlamak suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi, eğitim kurumları dışında, bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi, ilgili komisyonlarla işbirliği yaparak, öğrencilerin eğitim kurumlarına dengeli dağılımının sağlanması, başta insan kaynağı olmak üzere diğer kaynakların eğitim kurumları arasında ayrım yapılmaksızın verimli, etkili ve ortak kullanımının sağlanmasına, bölgenin eğitimine katkıda bulunacak okul ve toplum bütünleşmesinin sağlanması, öğretmen ve diğer personelin hizmet içi eğitiminin sağlanması, taşımalı eğitim vb. konularla ilgili önlemlerin alınması, ders giriş çıkış saatlerinin görüşülmesi masaya yatırılarak etraflıca görüşülerek tutanaklara geçirildi. Dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi.
Aynı gün saat 11.00'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç Başkanlığında Müdürler Kurulu toplantısı, yine aynı gün saat 14.00'de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Tekkalan'ın başkanlığında Okul Zümre Başkanlarının katıldığı toplantı yapıldı. Karapınar Meke Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Havutçu İlçe Zümre Başkanı seçildi.
Toplantılar eğitim-öğretim açısından yararlı verimli bir şekilde sona erdi.