Divan başkanlığını Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut'un yaptığı genel kurulda ilk olarak 2017-2018 yönetim ve denetim kurulları faaliyet raporu okunup oy birliğine sunuldu.
Ardından kürsüye Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız  alışlarla geldi ve yakın zamanda Konya'da tanzim süt ürünleri satışına başlayacaklarının müjdesini verdi. Yıldız, "İlk tanzim satış mağazamızı tuttuk en kısa zamanda açacağız." dedi.
Beyaz listeyle kurula hitap eden Başkan Edip Yıldız, birlik üyelerinden destek istedi.
Yapılan oylama sonucu mevcut Başkan Edip Yıldız, oy kullanan 2 bin 832 üye arasından 2 bin 483 kişinin oyunu alarak % 89 oy oranı ile tekrardan Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin başkanı seçildi.
Başkan Edip Yıldız, "Üreticilere layık olmak için elimizden geleni yaptık. Yine aynı azimle ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
Yeni yönetim Kurulunda yeniden yer alan hemşerimiz Mehmet Tartanda,seçimlerde kendilerine destek olmak için Konya'ya gelen Karapınarlı kardeşlerime teşekkür ediyorum.Birlik ve beraberlik içerisinde yapacak daha çok işimiz var.Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.
DSYB Yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
EdipYıldız, Mehmet Tartan,
Kasım Üstün, Ahmet Akiz,
Orçin Kantarcı, Yakup Çiçek
 ve Ramazan Topak