Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okul Müdürleri ve öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri, Öğrenciler, Bay bayan öğrenci velileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Adalet Mahalle Muhtarı Şener Çakan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Cevat Eke ve diğer misafirler katıldı.

Program; Merve Sefa Ağanınoğlu, Gizem Köroğlu isimli öğrencilerin sunuculuğunda, Ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Duran Sezer Ortaokulu Müdürü Mesut Durmuş yaptığı açılış konuşmasında “ Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan şiir ve müzik gecemizde amacımız şiiri ve müziği beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmaktır. Şiire ve müziğe doğru yaptığımız bu yolculuğa hoş geldiniz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz şiir ve müzik dinletimizi beğeneceğinizi umuyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”dedi

Öğrencilerimiz tarafından oluşturulan grup tarafından sazlar eşliğinde birbirinden güzel şarkı ve türkü seslendirdiler. Öğrenci Mine AKKAŞ ‘Anamın Türküsü Şiiri’ni’ okudu, ‘Hastane Önünde İncir Ağacı’ türküsü öğrenci Naile Nur tarafından, ‘Ihlamur Çiçek Açtığı Zaman’ şiiri öğrenci Eren Berk tarafından, ‘Çemberimde Gül Oya’ türküsü Öğrenci Firdevs ve İrem birlikte söylediler, ‘Tahir ile Zühre Meselesi’ şiirini öğrenci Raziye Ünlü tarafından, ‘Ayletme Beni’ türküsü öğrenci Hatice tarafından, ‘Biz İnsanoğlu’ şiiri ile ardından ‘Gönül Dağı’ türküsünü öğrenci Mevlüt, ‘Etme’ şiirini öğrenci Mehmet, ‘Doyulur mu’ türküsü öğrenci Ömer Ali, ‘Kaldırımlar’ şiirini öğrenci Enbiya, ‘Kaşların Karasına’ türküsünü öğrenci Muhammet Emre, ‘Ben Sana Mecburum’ şiiri öğrenci Raziye Ümit, ‘Adaletin Bu mu Dünya’ türküsünü öğrenci Emirhan tarafından söylendi. Program sonunda şiir ve müzik gecesine renk katan öğretmen ve gönüllü saz sanatçılarından Halil Can Özel, Lokman Ulusoy, Hüseyin Yüksel, Celal Yaman, Kağan Görgenç, Ahmet Salbur, Ömer Pektaş ve Mustafa Kezli’ye teşekkür plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından tebrik edilerek takdim edildi. Sahnede topluca fotoğraf çekiminden sonra misafirler Okul Müdürünü, öğretmenleri, öğrencileri ve gönüllü saz sanatçılarını tebrik ederek, geceden memnun bir şekilde ayrıldıkları görüldü.